A negyvenéves nő és a partidrog...

Az egyik percben még felhőtlenül bulizol a haverokkal, a következő pillanatban már kicsúszik a talaj lábad alól, megszűnik minden kapcsolatod a külvilággal, a neved sem tudnád megmondani.

Nem tudsz kommunikálni, csak azt érzed, valami történt. Nem ittál még szinte semmit. Akkor mi ez? Baj van. Összecsuklasz, mint egy rongybaba. Hevesen dobog a szíved, a zene ütemére ver, halálfélelmed van. A körülötted lévők elmosódott, torzult alakok csupán. Furcsák a színek. Valami mintha mászna a testeden. Segítségért kiáltanál, de nincs erőd. Biztos, hogy itt a vég! 

Forrás: iStockphoto/kieferpix

A barátaid megijednek, leültetnek egy székre, faggatnak, nem láttak még ilyennek, orvoshoz visznek. Az orvos kérdéseket tesz fel, mit ittál, mennyit, hánytál-e, stb. Egyedül hagytad az italod néhány pillanatra? Mindenki lefagy. Igen! Elmentél WC-re, mikor visszatértél, a többiek táncolni indultak. Csak egy pillanat lehetett.

"Valamit beletehettek az italába!" Mondja az orvos. Lehetséges lenne? Megtörténhet ez egy komoly, konszolidált, intelligens, felnőtt nővel, aki kulturáltan szórakozik, egy még kulturáltabb szórakozóhelyen?

Ki képes ilyet tenni?

Sírsz, még mindig nem érted, mi történt. Infúzióra tesznek. Behunyod a szemed, és küzdesz a szörnnyel, ami váratlanul feltört a bensődből. Nincs határ a valóság és a látomás között. Akkor mégis hol vagy most? Két óra múlva a barátaid rázzák a vállad. Elaludtál? Jól vagy? Igen! Sokkal jobban. Szeretnél emlékezni...

Volt egy férfi a bejáratnál, mikor megérkeztetek a bárba. Beszólt neked valami ocsmányságot, te visszaszóltál - nem éppen kedvesen. A többiek nevettek. Lehet, ezt a férfit láttad az asztalotok mellett, mikor kijöttél a mosdóból? A többiek akkor indultak táncolni. Nem biztos...

Eszedbe jut, hogy amikor a bárpultnál kérted az italod, ott volt egy kedves fiú, talán francia lehetett. Olyan szépen mosolygott...

Hogy történhetett mindez? Nem vagy már gyanútlan 16 éves! Lassan 40 leszel, kétszer 18! Tudsz vigyázni magadra! Vagy mégsem? Tegnap még ruhát vásároltál a mai bulira, és az volt a legnagyobb problémád, hogy torzít a tükör a próbafülkében, ma pedig a kórházban ébredtél.

Forrás: iStockphoto/Wavebreakmedia

Tudsz vigyázni magadra?

Elfelejted már, hogy nem bízhatsz akárkiben, hogy ez a világ egyre erőszakosabb és érthetetlenebb. Hogy vannak emberek, akik pénzt áldoznak arra, hogy saját szórakoztatásukra, ilyen estét varázsoljanak gyanútlan nőknek, férfiaknak - aztán páholyból nézik a hatást!

Budapesten hetente több nőt, férfit, fiatal felnőttet visznek kórházba azzal a gyanúval, hogy ismeretlen drogot csempésztek az italukba. Mindenki potenciális áldozat!

Ez nem az a randidrog, melyet szexuális erőszakra használnak, ez már valami más. Valami új, követhetetlen kábító, melynek az összetevői ismeretlenek. Ráadásul a dizájner drogok esetében nehéz megsaccolni azt a mennyiséget, mely hatással van az áldozatára, de még nem halálos dózis.

Legjobb lenne olyan üvegből inni, melyet előttünk bontottak fel, vagy olyan koktélt fogyasztani, melyet előttünk kevertek, és erről egy pillanatra sem megfeledkezni. Elég egy másodpercnyi figyelmetlenség, és ott a kábítószer a poharadban. Jó lenne mindig figyelni a körülöttünk levőkre, főleg azokra, akik megszólítanak, vagy kapcsolatba lépnek veled.

Viselkedj úgy, mint egy akcióhős! Mindig tudd, mi történik körülötted! Tudsz vigyázni magadra?

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?