smink beauty alapozó smink tippek
Ahogy kezd elmúlni a nyár, és már nem azon van a legnagyobb fókusz, hogy légkondicionált helytől légkondicionált helyig közlekedjünk, kezdenek visszatérni a nem armageddoni, vízpartközeli szépségápolási szokásaink. Ilyenkor vizállóról sima spirálra váltunk, és újra felfedezzük, hogy hajunkat nem csak kizárólag egy nagy copfba vagy kontyba dobva hordhatjuk. Sokaknak ez az az időszak, amikor újra visszatérnek az alapozó használatához is – elvégre kényelmesebb a viselete mérsékeltebb időjárási körülmények között.

Miután előkapartad a neszesszered aljáról kedvenc alapozódat –- ami valószínűleg most egy kissé világos, mert nagyon sokat napoztál a nyáron –, háromféle módon próbálkozhatsz.

Kézzel

Első opciód, hogy az ujjaidat használod. Az emellett való érvelésem csak onnantól érvényes, ha már tiszták a kezeid... Szuper.

Miután a kézfejedre készítetted a használandó festékmennyiséget, mutatóujjaddal oszlasd el az arcodon: kis adagonként vidd fel, ezzel elkerülheted az egyenletlenséget.

Kiemelten fontos területek az orr és állkapocs körüli, a hajtöveid és szemeid alatti részek. Figyelj, hogy ezeken a helyeken alaposan legyenek eldolgozva az átmenetek.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/VladimirFLoyd

Fontos, hogy ne csak "kend" az alapozót, hanem finoman ütögesd is a bőrödbe – különösen azokon a helyeken, ahol több fedésre van szükséged. Ha seb van az arcodon – expattanás vagy minibaleset –, úgy tudod tökéletesen elfedni, ha alapozós ujjbegyedet ráhelyezed a sebre, és fordítasz egyet rajta. Mivel a seb száraz, mindenféle pici apró repedést generál, amit a forgatásos technikával "fel tudsz tölteni".

Ecsettel

Második lehetőségként használhatsz ecsetet. Ez egy nagyon széles skála, rengeteg típusú alapozóecset van. Ha valamiféle kategóriákba kéne sorolnom őket, leginkább kétfelé osztanám.

Leggyakrabban vagy a lekerekített, lapos fejű fajtával vagy kabukiecsettel találkozhatsz.

A lapos fejű ecsetet finom ütögető mozdulatokkal tudod használni – és mint azt már korábban említettem, ezzel a technikával lehet a legintenzívebb fedést elérni. Szárazabb, tömörebb alapozókhoz ajánlom, de kiváló választás kompakt alapozókhoz is. Azt a szivacsot, amit az ilyesfélék mellé gyárilag csomagolnak, kérlek, mihamarabb égesd el rituális körtánccal egybekötve.

A kabukiecsetek sokféle formában léteznek. De egy dolog általában közös bennük: körkörös és ütögető mozdulatok keverékével tudod kihozni belőlük a legtöbbet. Krémesebb, hidratálóbb alapozókhoz és por állagúakhoz a legideálisabb.

Itt meg is jegyezném, hogy szerintem teljesen mindegy, hogy egy ecset a csomagoláson feltüntetettek szerint milyen jellegű használata van eredetileg szánva. Nyugodtan használj bármit, bármihez. Ha úgy tapasztalod, hogy az eredetileg pirosításhoz szánt ecset bevált neked, akkor hajrá!

Forrás: Getty Images//Ian Gavan

Az ecseteket leghatékonyabban gyógyszertárban kapható sebbenzinnel tisztíthatod meg. Ez kioldja a zsírokat, fertőtlenít, és nagyon gyorsan elillan, így a tisztítás után pár perccel már használhatod is. Ha nem bírod a szagát, pár csepp illóolajat is tehetsz az üvegbe – ez még az ecset szálainak is jót fog tenni, kémiailag pedig gond nélkül vegyül a benzin és az olaj.

Hetente legalább egyszer szánj erre időt, elvégre az arcbőrödről van szó! Kevés sebbenzint önts ki egy zsebkendőre, és masszírozd át az ecset szálait a vele. Ne felejtsd el visszazárni a benzines üveg kupakját, mert könnyen elpárolog!

Szivaccsal ne!

Harmadikként vegyük a szivacsokat: nos, az a klasszik, háromszög alakú, eldobható, százas csomagban kapható szivacs gyakorlatilag nem alkalmas alapozásra. Nagyon sok festéket magába szív, és (számomra legalábbis) képtelenség vele normálisan munkálkodni. Egyedül arra jó, ha nagyon intenzíven szeretnél púderezni valami különös esemény vagy extra fényviszonyok miatt.

Nem vagyok szivacspárti. Ezzel a témával kapcsolatban mindig is úgy éreztem, hogy számomra nem elég higiénikus, nem tudom eléggé kitisztítani. Meg úgy egyáltalán...

Az elmúlt években előhozakodtak egy Beautyblender nevű termékkel, ami egy csepp alakú, rózsaszín, többször használható szivacs. Személyes tapasztalatom nincs vele – mivel én ecsettel vagy kézzel viszem fel az alapozót –, viszont rengetegen odavannak érte.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/ Volodymyr (Vladimir)

Szárazon és nedvesen is lehet használni, és a sokat emlegetett ütögető mozdulatokkal ezzel is erős fedést érhetsz el. A cseppforma segít, hogy a kényesebb területeken is alaposan el tudd dolgozni az alapozót, tisztítani pedig szappannal tudod – "tisztítani", haha, nem veszem be.

Jó szépülést nektek!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.