utazás trükkök illatszer neszeszer tanácsok tippek pakolás
Aki rutinos utazó, percek alatt összedobálja mire van szüksége - mérlegelve minden faktort, természeti és magánéleti katasztrófát. Mindezek ellenére a szépségápolás terén érezhetünk némi bizonytalanságot. Régebben hajlamos voltam szinte az egész fürdőszobámat bepakolni: csak a hétköznapi smink felfrissítő nesszeszeremben 15 darab rúzs lapult állandó készenlétben.

Idővel a minimalista trend életem ezen terülétre is beköszöntött, így elkezdtem mennyiségi szempontból csökkenteni állandó smink-készenléti szintemet - úgy, hogy ez ne okozzon minőségi visszaesést. A rendszerezéssel és átláthatósággal kapcsolatban tehát nyugodtan kijelenthetem, hogy hosszú utat jártam be. Így hasznos tippekkel tudlak ellátni titeket, legyen szó akár egy rövid hétvégi jacuzziban ázós wellnessezésről vagy akár egy hosszabb városnéző kiruccanásról!

A minden nap használt piperecuccaidból - pl. tusfürdő, arclemosó, arckrém, alapozó - tölts át néhány adagnyit egy-egy kicsi tárolóegységbe. Ilyen üres tartókat lehet külön is venni, de én jobban szeretem a kiürült alkoholos kézfertőtlenítők műanyag tartóit, vagy esetleg üvegcséket használni. Fogkrémből és dezodorból sok helyen lehet mini változatot is beszerezni. A korongvattákat és fülpiszkálókat pedig tárolhatod régi testápolós tégelyekben - arra viszont ügyelj, hogy nedvesen ne rakd vissza őket, mert bepenészednek!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/krisblackphotography
Extra tipp: gyurmázható tusfürdő
Ha érdekel, hogyan tudsz habzó, gyurmázható "tusfürdő masszát" készíteni az utazáshoz, olvasd el korábbi cikkünben: Konyhai szépítőszerek

Valamiféle olajat - például argán vagy jojoba - esetleg másfajta egyveleget, például a LUSH Ultrabalmját mindenképp vidd magaddal, hiszen szinte végtelen módon felhasználhatod őket! Én napi szinten nyúlok érte a szemsminkem eltávolításához!

Ha szereted váltogatni az ajkad színét, készíts rúzspalettát!

Tisztíts ki egy üres szemhéjpúderes dobozt és töltsd meg az újonnan felszabadult helyeket különféle rúzsokkal. Ezt kétféleképpen is megteheted:

  1. Az első verzió szerint vágj le a választott rúzsból - igen, késsel - egy keveset, és az ujjaiddal nyomkodd bele a kompaktba. Ez elég rusztikus, viszont annál gyorsabb technika.
  2. A második megoldás kicsit pepecselősebb - és fokozottan égési sérülés veszélyes - de nagyon profi lesz a végeredmény. Gyújts mécsest, és tarts fölé egy kanalat, amibe belerakod a lemetszett rúzsdarabkát. Idővel megolvad, te pedig egy határozott mozdulattal töltsd át az új helyére, és hagyd megszilárdulni.
Forrás: Getty Images/iStockphoto/golubovy

Extra tipp: Új színek!
Ezzel a módszerrel akár új színeket is tudsz keverni. Kizárólag a különböző rúzsok állagára kell figyelned: ha egy nagyon száraz és egy nagyon puha rúzst szeretnél összeházasítani, figyelembe kell venned, hogy a szárazabb rúzsnak több idő kell az olvadáshoz, mivel alacsonyabb az olaj- és zsírtartalma.

A legeslegkedvencebb beauty trükkömmel az előbb elkészített paletta új értelmet nyer: a rúzs tökéletesen funkcionál krémes pirosítóként is. Hurrá! Ha túl élénk az adott árnyalat, keverj hozzá egy kevés korrektort, majd kend az arcodra és dolgozd el az ujjaddal vagy egy ecsettel.

Tovább lehet fokozni a készültséget, ha vízálló szempillaspirálodat tusként is hasznosítod! Mindössze egy ecsetre lesz hozzá szükséged. A spirálról kenj az ecsetre egy kis festéket, és máris gyárthatod az igéző szemkontúrt!

Most, hogy ez mind megvan, már csak egy lépcső választ el a pakolómesteri címtől!

A megfelelő piperetáska!

Én személy szerint az átlátszó, műanyag tartókat részesítem előnyben, mivel a szövet neszeszerekkel ellentétben, soha nem kell őket kimosni. Bármekkora katasztrófa esetén egy egyszerű áttörölgetéssel tökéletes állapotba varázsolhatod őket.

Ilyen csodákra mindenféle méretben az Ó utcai sminkboltban tudsz szert tenni. Ha nem veszed ilyen komolyan a dolgot, akkor bőven elég szemmel tartanod a H&M vagy egyéb fast fashion márkák kiegészítő részlegét.

Sok sikert és jó utat!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.