tipp smink lusta beauty neszeszer helena rubinstein
"Nincs csúnya nő, csak lusta!" - mondta az isteni Helena Rubinstein. És valóban, legyen szó bármiről is, az a leggyakoribb kifogás, hogy nincs rá időnk. Viszont szépségápolás terén ez az abszolút listavezető. Azért nem fested ki magad mert álmos voltál és azért alszol sminkben, mert fáradt voltál.

Van egy ilyen vicc is, hogy: a mai nap szempillaspirálja a holnap füstös szeme! Erről amúgy nincs saját tapasztalatom, hiszen bármi is legyen, én mindig lemosom a sminkem. Az viszont néhanapján velem is megesik, hogy reggel festetlen maradok. Ezt általában pótólom a nap folyamán - kivéve ha azért nem festettem ki magam, mert egész nap sírni terveztem.

Szerintem az ápoltság hozzánk tartozik. Hozzánk kell, hogy tartozzon. Az előbbit így általánosan az emberekre értem, ám szerintem a nők esetében a rendezettség kiterjed a sminkre is.

Forrás: iStockphotoZoff-Photo

Tanácsaim segítségével kialakíthatsz egy nagyon hatékony és rövid rutint, amit bármilyen rohanásban és bármekkorra lustaság mellett is bevethetsz!

2/4-es trükk

Első lépésként gondold át, hogy az arcod bizonyos területei - bőr, szemöldök, szemek, ajkak - mennyi odafigyelést igényelnek. Az említett négy terület közül válassz kettőt, amire kicsit több időt szánsz!

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha alaposan kifested a szempilláid, és eltünteted a bőrhibáid, majd pirosítasz, akkor utána a szemöldöködre és ajkaidra csak annyi időt kell szánnod, amennyi még belefér. Sokféle kombó van, tapasztald ki, hogy rajtad melyik dob a legtöbbet.

Ha szereted a neszeszeredet...

Rakj rendet a neszeszeredben! Dobd ki, ha valami már üres, ne tárolj felesleges termékekeket és sminkceruzáidat is hegyezd ki időnként. Sokkal szívesebben ülsz majd le készülődni, ha rendben van a készleted.

A tökéletes neszeszer tartalmaz:

  • kétféle korrektort: egyet, amit szem alá használsz, és egy sűrűbb állagút bőrhibákra
  • púdert: lehet színtelen, vagy színezett, attól függ milyen fedést kedvelsz
  • pirosítót
  • szemöldök-valamit: lehet por, zselé, ceruza, ami neked kedves
  • esetleg valamiféle szemfestéket: ha használsz tust, szemceruzát, akkor azt, ha szemhéjpúdert, akkor egy kicsi paletta
  • szempillaspirált
  • szájápolót
  • valamiféle színt a szádra: ezt is a te igényeidnek megfelelően válaszd meg, összefonódhat az előbbivel
Forrás: /iStockphoto/Id-Art

Ragyogás!

Számomra nagyon meghatározó a sminkben a fény használata. A legfáradtabb arcra is ragyogást tudsz csempészni, ha tudod, hol kell világosítanod vagy élénkítened rajta.

Ha frissebbé szeretnéd tenni a bőröd, akkor a homlokod közepére, a szemed alá, az orrtöveidhez, és a szád széleire dobj fel egy kis korrektort.

Forrás:iStockphoto/Edwardderule

További bónusz ha a szemöldököd alá, a szemhéjad legmagasabb pontjára és a belső szemzugba kell egy világos - akár csillámos - színt felviszel.

Szeretetcsomagok

Végül, de nem utolsó sorban, pedig tarts mindenhol - például az autódban, a táskádban, a munkahelyeden... stb. - egy-két apróságot, amivel az alapsminkedet kicsinosíthatod.

Erre szuper páros a szemceruza és rúzs: szemceruzával cicás kontúrtól kezdve akár egy egyszerű füstös szemet is csinálhatsz, rúzsodat pedig pirosítóként is használhatod.

Remélem megjött a kedvetek ahhoz, hogy minden nap szánjatok pár percet a sminkelésre. Jó próbálgatást és felfedezést!

Ha érdekel a témaHogyan pakolj a neszeszeredbe? Anna megmondja!http://www.she.hu/stilusszunet/20161105-utazas-neszeszer-pakolas-illatszer-tippek-trukkok.htmlHelena Rubinstein: a szempillaspirál anyjahttp://www.she.hu/kultur-mi/20161027-helena-rubinstein-krem-szempillaspiral-kozmetikum-krem-szempillafestek-vizallo-szepsegszalon.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.