divat 90-es évek spagettipánt platform bőrdzseki choker nyaklánc farmerdzseki fashion
Mostanában kissé kapkodom a fejem, hiszen az 1990-es évek trendjei annyira valóságosan visszatértek, hogy már nekem is sok belőlük. Valljuk be, divat szempontjából nem ez volt a legjobb korszak, de úgy látszik a tervezők is nosztalgiáznak és visszaidézik a tinédzserkorukat. Emlékeztek még a magas derekú farmerekre, a holdjáró cipőkre és a neon hajtincsekre? 
Forrás: Getty Images/Melodie Jeng

Hát igen, ahogy akkor öltözködtünk, azt csakis szégyenfoltként tudnám értelmezni a divat egén. Van azonban néhány kiegészítő és fazon - mint például a bomberdzseki -, amit sikerült leporolni, újraértelmezni és így már abszolút menőnek számítanak 2016-ban.

Lássuk a listát, hátha ti is kedvet kaptok valamelyik darab beszerzéséhez!

Choker nyakláncok

Igen-igen, nekem is volt és tuti, hogy ti is hordtátok a gumis nyakpántot!

A régi idők csillaga leáldozott, most bársonnyal, strasszokkal, kis fityegőkkel hódítanak a chokerek és mi imádjuk őket!

A vékonyabb változatokkal biztosra mentek, azok ugyanis kecsesebbnek mutatják a nyakat.

Forrás: Europress/Getty Images

Spagettipántos ruhák

A V-kivágású ruhák nyújtják a felsőtestet, ezért mindenkinek jól állnak.

A bársonyból készült, drágakövek színeiben pompázó darabok tökéletesek egy elegáns estélyre, de sportos kiegészítőkkel és egy blúzzal társítva a hétköznapokban is megállják a helyüket.

Egy rövid ruhát pedig gyerekjáték átalakítani bokáig érővé - csak egy hosszabb pánt kell hozzá.

Forrás: Europress/Getty Images

Haspólók

A hasvillantás lehet stílusos is, de nem ősszel! A crop topok ilyenkor inkább a réteges öltözködésben kapnak szerepet. Fehér ing fölé izgalmas választás egy rövid felső.

Forrás: Europress/Getty Images

Motoros bőrzseki

James Dean óta tudjuk, hogy a fekete motoros bőrdzseki az egyik legjobb befektetés. Egyszerűen nem lehet hibázni vele, mert mindenhez passzol!

Ha mégis unod az eredeti fazont, válassz hímzettet vagy szegecsekkel kirakottat, esetleg hordd a válladat szabadon hagyva, mint a Balenciagánál.

Forrás: Europress/Getty Images

Oversize farmerdzseki

Kell egy olyan dzseki is, ami alá bátran aláöltözhetsz, anélkül, hogy Michelin babának tűnnél! Az oversized fazonok azért hálásak, mert pár réteg még befér alájuk. És megnyugodhatsz, a farmer soha nem fog kimenni a divatból!

Forrás: Europress/Getty Images

Platform cipők

A '90-es évek jelképévé vált holdjáró cipők végérvényesen a feledés homályába merültek - legalábbis nagyon remélem. A Martens bakancsokat utánzó fűzős magas sarkú csizmák és Stella McCartney csillagokkal díszített műalkotása viszont az ultra menő kategóriába sorolhatóak!

Forrás: Europress/Getty Images

Kerek napszemüvegek

Tény, hogy a színezett lencséjű kerek napszemüvegek nem minden arcformának állnak egyformán jól, a mérettel azonban tudtok variálni. Egy nagyobb átmérőjű szemcsi garantáltan elviszi a showt! ;)

Forrás: Europress/Getty Images

Nyitókép: GettyImages

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.