rúzs smink sminkkatasztrófa alapozó karácsony szemhéjpúder cégesbuli
Nyakunkon az irodai karácsonyi buliszezon, ami a hölgyek számára a szentestére való készülődés mellett egy újabb stresszfaktort jelent. Nem elég, hogy ki kell találnunk, milyen ruhában jelenjünk meg, még arra is gondosan ügyelnünk kell, hogy a sminkünk csodaszép legyen. Titkon minden nő azon munkálkodik, hogy ő legyen a céges karácsony legszebbje. A legcsinosabban öltözött, a legdögösebb sminkkel rendelkező, a legcsodásabb frizurájú, egyszóval: maga a bálkirálynő.

A nagy igyekezetben viszont néhányan megfeledkeznek az örök igazságról, miszerint a kevesebb néha több. Így születnek az év legviccesebb ruhakölteményei, frizurái és sminkjei. A félresikerült sminkekből most csokorba gyűjtöttem nektek néhányat, nézzétek csak:

A pandamaci

Ő az, aki szerint a füstös szem az ellenállhatatlan megjelenés záloga.

Fekete szemhéjpúdert ragad, és gondosan bemázolja a teljes szemhéját. Mivel néhány "hogyan készítsünk füstös szemet egyszerűen és gyorsan" videót is megnézett már, tesz még egy kis feketét a szemöldök vonala alá - biztos, ami biztos alapon.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/VladimirFLoyd

Aztán jöhetnek a cicaszemek. Gondosan kiemeli szemhéjának vonalát egy fekete szemceruzával, majd meghosszabbítja, nagyjából a szemöldöke sarkáig. Remek, a fele már kész is, most jöhet a szem alsó része!

Kihúzza a vízvonalat fekete szemceruzával, majd a szem alsó részét is. Kicsit még erősebben, mert így a szemhéjhoz képest ebből nem látszódik semmi.

A fekete szemhéjpúderért nyúl, mivel az okosító videókban azt látta, alulra is kell tenni belőle, különben nem elég füstös az a füstös szem. Egy határozott mozdulattal felviszi alulra is a fekete port, nagyjából ujjnyi vastagságban.

Zárásként jöhet a szempillaspirál, alul és felül is, nem spórol ezzel sem. A végeredmény magáért beszél, ezt a remekművet egy pandamaci is megirigyelné!

A csókos száj

Valahol azt hallotta, a sminkelés egyik aranyszabálya, hogy vagy a szemünket, vagy a szánkat hangsúlyozzuk, a kettőt együtt nem. Mivel odavan a rúzsokért, a száj kiemelése mellett dönt.

Ajkai vonalát tűzpiros szájkontúrceruzával erősíti meg. Mivel teltebb ajkakra vágyik, vastag vonalat húz mind a felső, mind az alsó ajkai vonalain kívül.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/patronestaff

Nem ám a száj vonalában maradva, szigorúan azon kívül!

A kontúr által megrajzolt keretbe felviszi a tűzpiros rúzst, ecsetet nem használ, mert úgy véletlenül sikerülne tartania a megnagyobbított ajkainak körvonalát. Itt-ott kicsit kiszalad a vonalból, hibáit papír zsebkendős törléssel korrigálja. A tökéletes összhang érdekében szájfénnyel koronázza művét. Ha szerencséje van, a fagyöngy alatt még a kiszemelt férfit is megcsókolhatja majd!

A maszkos

Szeret sminkelni, de fogalma sincs, hogyan kell. Azt gondolja, hogy amit ő nem lát, az nem is létezik.

Előszedi a nyáron jól bevált alapozóját, aminek kicsit sötétebb az árnyalata, mint a jelenlegi arcbőrszíne. Felviszi arcára az alapozót, gondosan ügyelve rá, hogy állának vonalából véletlenül se szaladjon ki.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/VladimirFLoyd

Mivel a tükörben nem tűnik fel neki, hogy az álla alatti rész, a nyak, a dekoltázs és a hajtövének vonala is jóval világosabb... Boldogan indul a céges karácsonyi buliba, és büszke magára, hogy ma este is gyönyörű sminket sikerült készítenie magának!

A csodálkozó gésa

Részben a maszkos ellentéte. Ő előszeretettel használ bőrszínénél világosabb alapozót és púdert, hogy kiemelje arcvonásait.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Pogrebkov

Arcán a szemöldökét kedveli a legjobban, és meggyőződése, hogy azt profikat megszégyenítő módon tudja kiemelni. Sminkkészletének elengedhetetlen kelléke a VASTAG szemöldökceruza. Mivel buliba készül, a megszokottnál kicsit jobban nyomja rá a csodacerkát szemöldökére, és olyan vonalat kanyarít belőle, ami garantálja az egész este tartó, csodálkozó tekintetet.

Orcáira rózsaszín púder kerül, szigorúan kicsi kör alakban, hogy teljes legyen az összkép. Száját nem szereti hangsúlyozni, így oda vagy semmi, vagy csupán egy leheletnyi testszínű rúzs kerül.

A kiégett prosti

Ő nem hallotta a "vagy a szemünket, vagy a szánkat" aranyszabályt. Meggyőződése, hogy a jó smink erős és hangsúlyos. Mindenhol.

  • Vastagon alapoz, a pirosítóval nem spórol.
  • Szemének felső részét erőteljesen emeli ki szemceruzával. Szemhéján előszeretettel használ erős színeket, a fekete mellett sárgát, zöldet, kéket, lilát, pirosat. A színek összedolgozását nem ismeri.
  • Vízvonalát fekete szemceruzával húzza ki, szeme alsó vonalára vastag kontúrvonalat rajzol.
  • Alsó és felső szempilláit addig spirálozza, míg azok néhány egybefüggő gumóvá nem alakulnak.
  • Száját erősen kontúrozza, annak eredeti vonaláról tudomást sem vesz.
  • A kontúrvonal színe mindig sötétebb, mint a szájára kerülő rúzs, és a kettőt sosem dolgozza el egymással.
  • Ha kedveli a szájfényt, ebből is tesz fel bőven, olyan hatást keltve ezzel, mintha belecsókolt volna egy mézzel teli csuporba.
Forrás: Getty Images/iStockphoto/lambada

Ugye ti nem estetek ezekbe a hibákba? ;)

Csendes Júlia

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.