rúzs szájfény smink piros ajak vörös tippek szín
Semmi baj nincs a klasszikus tűzpiros rúzzsal. Sőt. Szuper történelmi háttérrel és hagyományokkal rendelkezik, viszont gondolatainkban leginkább a pin-up sminkekhez társítjuk. Hangsúlyos szemöldökhöz, határozott cicaszemhez és műszempillához. Vagy minimum ahhoz, hogy nagyon csinosnak kell lennünk a viseléséhez.

Rengeteg nő kérdezi tőlem, hogy hordhat-e egyáltalán rúzst. Emellett rengetegen ki is jelentik, hogy nem hordhatnak rúzst. Sőt, elmagyarázzák nekem, hogy mivel nem egyenletes formájú az ajkuk és - elmondásuk szerint - ügyetlenek, kézzel fogható gát áll közéjük és a rúzsok közé. Ezt mindig nagyon bájosnak tartom...

Hidd el, mindenkinek jól állnak a rúzsok. Sőt! A piros rúzsok is. Minden a megfelelő szín és formula megtalálásán múlik.

Forrás: Getty Images/Julia Savchenko

Vizsgáld meg a bőröd színét! Ha az alaptónusa sárgásabb, akkor a narancsosabb, melegebb vörösek állnak majd jól, ha pedig inkább rózsaszínes, akkor válaszd a pinkesebb, hidegebb színeket. Persze nincs semmi kőbe vésve, próbálgass különféle árnyalatokat kedvedre!

Könnyed textúrák

Egy színezett ajakbalzsam vagy olaj, kiváló választás kezdőknek és félénkeknek, mert alacsony a hibafaktor, és még hidratálja is az ajkaid. Párosítsd kellően rózsás pofival és egyszerű szemsminkkel: a szemed külső harmadát emeld ki tussal, és a belső szemzugodba tegyél egy kevés világos színű, csillámos szemhéjpúdert. Használj highlightert az arccsontodon, keveset az orrod hegyén és az ajkad felső tetején is. (Fun Fact: Ezt a kis mélyedést felül kupidó-ívnek hívják.) Végeredményként egy nagyon friss, ragyogó összhatást kapsz, ami szuper mindennapi smink: egy kis pirossal természetesen.

Forrás: Getty Images/Vetta/Julia Savchenko

Járj utána!

Clinique - Chubby Stick, Lancome - Juicy Shaker

Száraz mattok

Az elmúlt években rettentő népszerűek lettek a folyékony rúzsok és a matt ajakkencék. Használj egy árnyalatban passzoló szájceruzát a precíz formáért, és több, vékony rétegben vidd fel a színt! Ügyelj arra, hogy az arcbőrödről gondosan eltüntess minden esetleges pirosságot, mivel ilyenkor jobban kihangsúlyozódnak az ajkadon használt tónusok, így látványosabb lesz egy folt vagy heg.

Személyes kedvencem megfosztani a klasszikus kiegészítőitől, azaz lecsupaszítani a korábban említett pin-up sminket. Alaposan fesd ki a szempilláid, majd egészítsd ki a szemöldököd hiányosabb részeit, és használj - akár színezett - szemöldök zselét. Ha vannak szeplőid, akkor ügyelj arra, hogy ne fedd el őket túlságosan, különösen jól mutatnak erős ajkakkal. Ez a kissé franciás, váratlanul egyszerű smink különösen jól mutat csíkos pólóval és kék farmerrel.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Julia Savchenko

Járj utána!

Bourjois - Rouge Edition Velvet, Rimmel - Lasting Finish Matte by Kate Moss

Szuper fényes

Sokan megfeledkeznek a piros szájfényről, pedig rengeteg különféle sminket lehet belőle kihozni: használhatod önmagában, szájceruza tetején vagy akár rúzs tetején is.

Az arcod púderezd le alaposan, így különösen érvényesül az ajkaid fénye. Ha a szájfényt csak önmagában használnád, akkor kevésbé intenzívebb hatást kelt, azaz erősebben festheted hozzá a szemed. Inspirálódj a '70-es évek diszkóinak világából.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Tijana87

A szemöldöködre egy kissé halványabb árnyalatot használj! Viszont a szemhéjadra kerüljön metál fényű krémes szemfesték, - javaslom a halvány rózsát, merészebbeknek a smaragdzöld színt - amit hasonló színű por állagú szemfestékkel fixálj. Ha krémes állagra por kerül, "a por beletapad a krémbe", így tartósabbá téve azt.

Járj utána!

Estee Lauder - Pure Color Envy Sculpting Gloss, Artdeco - Lip Brilliance

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.