bőrápolás szépségápolás fogadalom smink eltávolítás vízfogyasztás lejárt termék termékek
Nem tartozok azok közé, akik újévi fogadalmakat tesznek. Ha valamit szeretnék, - és valóban komolyan is veszem -, ahhoz nem kell tűzijáték, sem petárda. (A pezsgő mondjuk maradhat.)

Az előbbiek ellenére viszont abszolút megértem, honnan ered ez az egész. Átgondoljuk az elmúlt hónapok eseményeit, jó és rossz döntéseit, majd elhatározzuk, hogy bizonyos dolgokat jobban, okosabban fogunk csinálni.

Összegyűjtöttem néhány gondolatot, amikre - valószínűleg - neked is jobban oda kéne figyelned a szépségápolás terén. Ragadj tollat és cetlit! Jegyzeteld ki, amik rád vonatkoznak egy szebb év érdekében!

1. Ezredszerre is mondom: VÍZ!

Több vizet kéne innod. Ha közvetlenül nem megy, akkor egyél több magas víztartalmú nyers zöldséget és gyümölcsöt.

Forrás: iStockphoto/Artfoliophoto

A bőröd hidratáltsága - és tulajdonképpen általános állapota - nagyrészt függ az étrendedtől is.

2. Egyszer mindennek lejár az ideje...

Ki kell dobnod a beszáradt szempillaspiráljaid. Meg azokat a fura állagú, valaha gyümölcs illatú szájfényeid is. Itt az idő.

Forrás: iStockphoto/Nuwatphoto

3. Bacik nem a barátaid!

Rendszeresen tisztítsd ki az ecseteid: főleg azokat, amelyeket az arcodon használsz. Hetente egyszer minimum szánj erre időt!

Forrás: iStockphoto/Prapass Wannapinij

Sebbenzinnel, kevés illóolajjal és egy zsepivel töröld át a szálakat!

4. A rúzsfoltos lepedők kora lejárt!

Bármennyire is becsíptél, mindenképp mosd le a sminked hazaérkezéskor. Komolyan. Az alkoholtól eleve szárazabb lesz a bőröd. Segítsd legalább annyival, hogy az általános ápolást megadod neki.

Forrás /iStockphoto/Antonio Diaz

5. Minőség vs. mennyiség

Nem vehetsz magadnak több szájbalzsamot, mert a meglévő (tizen)ötöt sem használtad el!!! Invesztálj inkább egy igazán jó darabba! Nézz körül a gyógyszertárban, főleg a Nuxe termékeket árulókban és a La Roche-Posay-nál.

Forrás: iStockphoto/Petrunjela

6. Rituálék ereje!

Alakíts ki egy konkrét bőrápolási rutint! Fűzzön hozzá szigorú vallásos meggyőződés és örök hűség.

Forrás: iStockphoto/Voyagerix

Ha a termékekkel állandóan variálsz, és alapdarabokat cserélgetsz - például arclemosót, hidratálót -, akkor nem lesz ideje a bőrödnek se megszeretnie, se utálnia az adott kencéket.

7. Szaruréteg nem szexi!

Ne várd meg mindig, hogy krokodillá változz! Rendszeresen - minimum heti egyszer - használj testradírt, majd testápolót!

Forrás:/iStockphoto/M_a_y_a

Az elhalt hámsejtek eltávolításával hatékonyabb lesz a krémezés.

8. Mert megérdemled!

Néha be kell újítanod valamit a sminkelés terén! Akár valami olyasmit is, amit mások nem feltétlen vennének észre: például egy új szempillaspirált vagy egy másik alapozót. Olyan fejlett, különleges technikák és termékek vannak manapság, hogy kár lenne kimaradnod belőlük!

Forrás: iStockphoto/Petardj

9. Farigcsálj!

Hegyezd ki a ceruzáid! Mármint a szemöldök-,szem- és szájceruzáid. Elvégre sose leszel képes egy elegáns piros rúzst tisztességesen megalapozni egy tompa ceruzával.

Forrás: iStockphoto/Olga Ryabtsova/Kadroff

10. Ne halmozz!

Tudom, hogy manapság irtó csábító a sok új szín, állag és textúra, de nem veheted meg a sokadik nude szemhéjpúder palettád/totálisan transzformáló mega-kontúrozó highlighter készleted/Instagramon látott unikornisos ecsetszetted, mert egyszerűen nem használsz ennyi mindent.

Mindenki tudja, hogy nem használsz ennyi mindent. Te is.

Forrás: iStockphoto/Zoran Mircetic

+1.Ne legyél okosabb a szakembernél!

Ezt a kedvemért fogadd meg: ha valami miatt az év során sminkes kezei közé kerülsz, dőlj hátra és élvezd a kényeztetést!

Forrás: iStockphoto/EdwardDerule

A kész munkáról nyugodtan nyilatkozhatsz, és kérhetsz változtatásokat, de közben és utólag ne alkoss. ;)

Boldog Új Évet Nektek!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.