rúzs beauty alapozó sminkbaki tusvonal javítás alapozás pirosító
Fontosnak tartom, hogy ki legyek sminkelve: mármint, ha egy nap valamiért mégsem vagyok festett, akkor nem merek bizonyos dolgokat csinálni és megkérdezni.

Ja, és bizonyos kombinációkat nem engedek meg magamnak: például, ha nem szép a bőröm, nem használok élénk rúzst. Ez egész vicces valahol. És persze - azért is - hülyeség, mert valójában szépnek érzem magam így is, meg úgy is.

Nagyon fura ezekre objektívan gondolni, de szerintem mindenkinek vannak megmagyarázhatatlan és "valós divatszabályt" nélkülöző kikötései. Ez már csak ilyen. Szebbek szeretnénk lenni, az efelé vezető úton viszont néha - akaratlanul is - megbotlunk.

Forrás: iStockphoto/Hirurg

A bakik egyébként azt jelzik, hogy valami újjal próbálkozunk, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Ha valami most nem megy, azt jelenti, hogy kellő kitartással később egyre jobb lesz! Úgyhogy csak így tovább!

Ennek ellenére, ha egyszer elrontasz valamit, nem árt kijavítani - persze, csak ha nem szeretnél egy bohócra hasonlítani. Most megmutatok néhány trükköt, amivel seperc alatt kijavíthatod sminkbakijaidat! ;)

Ha az alapozással van baj:

  • Túl világos alapozóval Hófehérkévé változtattad magad: Használj bronzosítót az arcod külső részén: homlokodtól az állkapcsodig rajzolj ki az ecsettel egy hármas számot. Ezzel felmelegíted a fakó összhatást.
  • Túl sötétre sikeredett az alapozás: A homlokod közepére, a szemöldökeid közé, az orrnyergedre, a szemeid alá bőven, az orrnyílásaid köré, a szád szélére és az álladra használj egy világosabb korrektort! Ezzel kibalanszírozod a sötétség mértékét.
  • Egyik alapozó sem segít az összhatáson: Nyugodtan mosd le az egészet, és kezdd újra! Egy világosabb korrektort keverj össze egy sötétebbel az ideális színedet megalkotva: a nyakadon, dekoltázsodon ellenőrizd, passzol-e? Különböző márkájú és textúrájú termékeket is bátran keverhetsz.
    Forrás: iStockphoto

Túlszaladt a pirosító:

Az alapozásra használt ecseteddel vagy a szivacsoddal tudsz tompítani. Ha nem élsz ilyennel, egy kompakt púderrel állíts a színeken! Ha gyakran találkozol ezzel a problémával, akkor válassz egy világosabb színű pirosítót, esetleg más árnyalatot: például babarózsaszín helyett halvány korallt.

A tusvonalad a katasztrófával egyenlő:

Keress valamit, amit földhöz vághatsz, csillapodj le, aztán mérd fel a helyzetet! Lehet, hogy nincs is olyan nagy baj. Ha viszont pár perc múlva is úgy érzed, hogy Amy Winehouse vagy, akkor egy micellás vízzel átitatott fülpiszkálóval próbáld meg egyenesbe hozni, amit lehet. Ha nem megy, és még idegesebb leszel, akkor töröld le a szemsminked, és próbálkozz tíz perccel később!

Forrás: Getty Images/BraunS

Tüsszentettél szempillafestés közben, vagy csak simán nem jött össze...

Folytasd csak tovább a sminkelést, és pár perc elteltével, egy száraz fülpiszkálóval - tényleg ne nedvesítsd be! - távolítsd el a hibáid! A spirál által hagyott foltra helyezd rá a vattás részt, és csavarj egyet rajta vagy óvatosan dörzsöld meg a területet!

Asszimetrikus lett a szájfestésed:

Sokat segít, ha több szemszögből ellenőrzöd és megfigyeled ajkaid formáját sminkelés előtt és közben is. Ha picit szaladtál túl az idealizált vonalon, akkor egy apró fejű ecsettel és egy kis korrektorral javíts a formán! Nagyobb javítás esetén lokálisan használj micellás vízzel átitatott fülpiszkálót, korrektorozd le újra a területet, majd ess neki a festésnek megint!

Forrás: /iStockphoto/Fotografikum Foto Studio

Próbálkozzatok bátran, és sok sikert Nektek!

Nyitókép:iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.