divattipp outfit ruhák hétköznapokra mit vegyek fel? slampos napok
Ennek az egész cikknek az ötlete úgy kezdődött, hogy szerkesztőségünk drága kollégái viccesen megjegyezték: "Te mindig olyan kis tüchtig vagy, neked tuti nincsenek slampos napjaid!" Hiába bizonygattam nekik, hogy dehogynem, nem hitték el...

Egy kisebb összeesküvés-elmélet célpontja lettem. Pedig látnátok pizsamában, mamuszban, kócos hajjal a monitor előtt! Vagy amikor úgy megyek ki kutyát sétáltatni, hogy a szomszéd sem ismer fel! Oké, látom, hogy semmi értelme a mentegetőzésnek. Feladom.

Forrás: iStockphoto/Ales_Utovko

Egyre csak az motoszkált a fejemben: Miért gondolják ezt? Miért látnak engem annyira tökéletesnek? Semmi extra nincs rajtam. A múltkor szimplán lófarokba kötöttem a hajam, vagy egy garbóra vettem fel egy ruhát. Szóval, mi a titok?

Arra jutottam, hogy nálam ez valószínűleg a neveltetésemből fakad.

Megtanultam: Vendéget úgy illik fogadni, hogy előtte kitakarítok, és rendet rakok a lakásban. Ha a barátaim meghívnak vacsorázni, akkor csinosan felöltözöm, és viszek valami apróságot. Ha munkába megyek, nem félkészen indulok el otthonról, mert nem tudhatom, kivel futok össze aznap.

Azt hiszem, így próbálom folyton megtisztelni a környezetemet. Nem mondom, hogy nem érzem néha lehetetlen küldetésnek, de valahogy mégis mindig megoldom.

- dolog is, aminek eleinte görcsösen meg akartam felelni, de utána ugyanolyan gyorsan le is tettem róla. Elvégre egy műkorcsolyázót sem vizsgáztatnak folyton, hogy mutasson egy dupla Rittbergert, ha bulizni megy...

Ez az egész nem attól függ, magassarkúban tipegsz-e vagy bebetonozták-e a fejed tetején ülő kontyot. Sőt, még attól sem, hány nulla volt az összeg végén, amit a legutóbbi ruhavásárláskor a boltban hagytál.

A lényeg, hogy harmóniában legyél önmagaddal, szeresd azokat a darabokat, amik rajtad vannak, és érezd jól magad bennünk! Alapvető szabályok azért vannak, amiket ha betartasz, soha nem fogod slamposnak érezni magad:

Forrás: Getty Images/Julia Savchenko

Legyél mindig ápolt!

Ha a hajad és a körmeid rendben vannak, az már fél siker. Inkább kelj fel egy picit korábban, de ne hagyd ki soha a hajmosást! Egy gyors manikűr is mindig belefér, én a billentyűzet nyomkodása közben hagyom száradni a körömlakkot. Ó, és pár csepp a kedvenc parfümödből szintén csodákra képes.

Ne hagyd el magad!

Ha otthonról dolgozol, akkor vegyél egy csini melegítőt, egy helyes kis mamuszt, és indulhat a móka!

Sokkal jobb kedvvel szürcsölöd majd a kávéd, és ha a postás becsenget, nem kell eljátszanod, hogy nem vagy otthon.

Hogyha leszaladsz a boltba, akkor fogd össze a hajad, és kapj fel egy kapucnis melegítő felsőt meg egy tornacipőt!

Forrás: Getty Images/Steve Debenport

Legyenek jolly joker darabjaid!

Igen, ez nem vicc! Ha van egy ruhád, amit bármikor, bárhova fel tudsz venni, akkor pillanatok alatt el tudsz készülni. 5 ruhát már korábban bemutattam, amik a legjobban variálhatók. Vedd fel egy másik csizmával, húzz alá egy garbót! Váltogasd az ékszereket, párosítsd egy eltérő stílusú táskával, és senki nem mondja meg, hogy ugyanaz a ruha van rajtad.

Keresd meg, te miben vagy egyedi!

Elálló füleid vannak, nyáron előjönnek a szeplőid vagy széles a csípőd? Ja, hogy ez téged zavar? Örülj neki, hogy nem vagy olyan, mint a többiek!

Vállald büszkén a "hibáidat" és kovácsolj erényt abból, hogy rád tuti emlékezni fognak. Ugyanez a helyzet a kedvenc ruhadarabokkal is: legyél te a kalapos lány, a mindig szoknyás csaj vagy a sötét ajkú démon!

Forrás: iStockphoto/Rohappy

Legyél kiegyensúlyozott!

Ha nincs harmónia az életedben, ezt sugárzod ki magadból. Lehetsz a legjobban öltözött, valami hiányozni fog.

Ha nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy eltervezted, ne kapj egyből sírógörcsöt, hanem próbáld meg a pozitív oldalára fordítani őket! Jutalmazd meg magad a kedvenc sütiddel vagy egy új táskával, örülj a napsütésnek és nevess a világra! Egy mosollyal bármikor el tudod adni magad, még sminkelned sem kell.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.