Az elmúlt évek legnagyobb sminkelési zsákutcái: alapozási technikák

tippek blender beauty alapozó aftershave primer tanácsok tartósítás
Sorozatunk előző részét a különféle - totál értelmetlen - kontúrozási technikáknak szenteltük, viszont most eljött az alapozással kapcsolatos vadhajtások kielemzésének az ideje is.

Persze, ha az alábbiak közül valamelyik technikát vagy terméket használod, az még nem jelent semmi rosszat - ha valami hülyeségnek tűnik, de működik, akkor az nem hülyeség. Jó sminkelést és persze szórakozást!

Silisponge

Ennek a terméknek már az alapkoncepciójától is ideges leszek. A helyzet az, hogy mind az ecsettel, szivaccsal és még az ujjaiddal történő alapozás esetében is felszívódik egy kevés alapozó a "használt segédeszközbe". Ez egy fontos tulajdonság, mivel ez segít eldolgozni és kiegyenlíteni az arányokat a bőrödet fedő terméknél.

A vékony, amorf, szilikonos plecsnivel történő alapozáskor viszont nem szívódik fel semmi az eszközbe, így elméletileg kimaxolhatod a fedési képességeid. Ja, gyakorlatban pedig rengeteg időt vesz el, hogy próbálod - az erre képtelen termékkel - eldolgozni az arcodon lévő alapozó foltokat...

Beautyblenderek - különféle méretekben

Én a sminkszivacsokat macerásnak és túlságosan nehezen tisztíthatónak tartom, ezért tiszta ujjakra és ecsetekre esküszöm. Ennek ellenére a Beautyblender legitimitását és sikerét akkor is kénytelenek vagyunk elismerni, ha személyes tapasztalataink szerint nem a legideálisabb eszköz.

Az előbbin túllépve viszont újfajta sokk ért, mikor felfedeztem, hogy már többféle színben és méretben is gyártják: leginkább miniben. A pici, koszolódásban és tisztíthatatlanságban egyszerre jeleskedő szivacsdarabkával elméletileg a szem alatti korrektorozást és apró bőrhibák eltüntetését lehet továbbfejleszteni. Kinek mi...

Alapozó tartósítása vízzel

Furán néztek rá, mert mindannyian selymes, mattító primert, és jó minőségű, minden esetben tartós alapozót használtok, mivel tudjátok: a közvetlenül bőrötökre használt sminkcuccokba érdemes befektetni. Rövid, nonverbális egyezkedés után büntetésből bezárjátok a lányt a lakásba, és privátban elmentek bulizni.

Aftershave primerként

Egy aftershave általában a borotválkozás során ejtett apró vágások begyógyítására, így a bőr megnyugtatására hivatott. Az ötlet - mely szerint az alapozód alá kenve tartósabbá teszi azt - eleinte nekem is felkeltette a figyelmemet.

Nagyon támogatom, hogy egy - bármilyen - terméknek több oldalát, funkcióját is kiismerjük. Az aftershave ragacsossága és bőrpuhító állagának kombinációja elméletben tényleg kiválóan működik, viszont a gyakorlatban rengeteg ember kapott a termékre allergiás reakciót, vagy hosszútávon pattanásokat, mitesszereket. A termék általános összetevői nem alkalmasak mindennapos használatra, illetve az alapozónkkal való reakciója is kérdéses kimenetelű.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.