tippek nyári smink smink lépésről lépésre trend sminkelés
No makeup makeup. Vagyis: sminkelj úgy, mintha nem is sminkeltél volna! Nem, ez nem valami elborult őrület, nagyon is praktikus megfontolások húzódnak a trend mögött.

Hiszen egy meleg napon ki akarna egy erős maszkszerű sminket? Most az egy dolog, hogy lefolyik, de még levegőzni sem hagyja bőrödet. Szóval a cél, hogy minél kevesebb sminkkel minél üdébb hatást érjünk el.

Letisztultság, finom vonalak, pasztell színek: ezek azok, amik a leginkább jellemzik ezt a sminktrendet. Mivel a hangsúly az apró finomságokon van, fokozottan igaz, hogy az ördög a részletekben rejlik!

Forrás: iStockphoto/QueenMargo/Yuliia Yakovyna

A legfontosabb termék, amire figyelni kell egy természetes smink esetében, az az alapozó.

Amit ajánlok:

Alapozásnak használj egy színezett hidratáló krémet, vagy egy nagyon könnyű, laza állagú alapozót! Hidd el, a kevesebb néha több: ha egy erősen alapozott bőrre rásüt a nap, az olyan hatást kelt, mintha egy maszk lenne az arcodon, és nem is túl szép látvány, ahogy foltokban lefolyik rólad a melegtől.

Forrás: Újfalusi Emese saját képe
Forrás: Újfalusi Emese saját képe

Szerencsére egyre több színezett hidratáló közül válogathatunk. Nekem például ezek a kedvenceim:


- MAC Face and Body Foundation: ez egy könnyű, folyékony alapozó, amit egyszerűen fel tudsz vinni a bőrödre, akár kézzel is. Pont, mint egy hidratáló krémet. Nem foltosodik, bőrpuhító anyagokat tartalmaz, és szerintem szuper fedést ad. Ár: kb. 10 000 Ft.


- Clinique BIY Blend It Yourself Pigment Drops: ezeket a pigment cseppeket a hidratáló krémedbe tudod belekeverni. 1-2-3 cseppet attól függően, hogy mennyire szeretnél erős fedést biztosítani. Szuperül pigmentált, és garantáltan nem fogja elnehezíteni a bőrödet. Ár: kb. 10 000 Ft.


- Garnier BB Cream: szép fedést ad, akár a kezeddel is fel tudod vinni, mégsem lesz foltos az arcod. UV szűrőt is tartalmaz, így még a napfénytől is megvéd. Ár: kb. 2000 Ft.

Ne feledd, az ördög a részletekben rejlik!

Természetes hatású smink lépésről lépésre:

  1. Miután kiválasztottad a számodra legmegfelelőbb színezett hidratálót vagy alapozót, alapos bőrtisztítás után vidd fel egyenletesen az arcod egész területére - a nyaki részt is beleértve!
    Forrás: Újfalusi Emese saját képe
  2. A szem alatti részre egy ecset segítségével vagy az ujjbegyeiddel vidd fel a korrektort! De ügyelj rá, hogy ne használj belőle túl sokat, mert könnyen beülhet az apró ráncok közé.
    Forrás: Újfalusi Emese saját képe
  3. Egy leheletnyi púderrel mattíthatod az arcodat. De ha nem hajlamos zsírosodásra a bőröd, akár ki is hagyhatod ezt a lépést, vagy csak a T-vonaladon végezd el!
    Forrás: Újfalusi Emese saját képe
  4. Válaszd ki a kedvenc bronzosítód és/vagy pirosítód, és a járomcsontodra finoman vidd fel! Fontos, hogy tényleg keveset használj, épp csak annyit, hogy egy kis színt vigyél az arcodra. A legjobb választás szerintem egy barack színű pirosító. De ha bronzosító párti vagy, akkor abból egy világosabb, fényesebb verziót szerezz be!
    Forrás: Újfalusi Emese saját képe
  5. Finoman korrektorozd le a szemhéjadat egészen a szemöldökcsontig! Majd válassz egy nude szemhéjfestéket, amit vigyél fel az egész felületre! Ezután válassz egy 2-3 árnyalattal sötétebb színt, vagy vedd elő újra a pirosítód/bronzosítód, és finoman satírozd el a szemhéjad felső részén! Amúgy az sem baj, ha ezt a műveletet kihagyod. De amit semmiképp ne felejts el: az a szempillaspirál!
    Forrás: Újfalusi Emese saját képe
  6. Jöhetnek az ajkak! :) Egy átlátszó szájfény vagy egy színezett ajakbalzsam bőven elég, és szuperül megkoronázza a natúr, tavaszi-nyári, nappali sminket!
    Forrás: Újfalusi Emese saját képe
  7. Ha egy kis extra csillogást szeretnél, szerezz be egy highlightert, és a szemöldökcsontra, a járomcsontra, illetve az orrnyergekre finoman vigyél fel belőle egy keveset!

Ha betartod a fent leírtakat, garantáltan elérheted a tökéletes nyári, nappali sminket, és biztosan nem azt fogod érezni a nap végén, hogy "Alig várom, hogy lemoshassam a fejemről a ragadós alapozó maradványokat." ;)

Újfalusi Emese

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.