Ki ne próbáld ezeket a bio szépségápolási trükköket!!!

bio szépségápolás trükkök házi kísérletezés bakik óvatosan
Anna - a szerkesztőség beauty guruja - a természetes szépségápolás első számú rajongója. Így már számos cikkben megosztotta velünk tapasztalatát a csináld magad szépségtrükkökkel kapcsolatban. De bizony nem minden interneten keringő bio recept válik be. Sőt!

Anna most saját és mások hibáiból tanulva megosztja, hogy melyek azok a házi szépségtrükkök, amit ki ne próbáljatok!!!

De tényleg ne!

Zsíros biznisz

Pár éve mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy a kókuszolajtól tulajdonképpen minden megoldódik. Amellett, hogy vékonyabb, szebb, okosabb és sikeresebb leszel tőle, még a hajad is puhává és fényessé varázsolja. Így egy reggeli készülődés során kilopództam a hűtőhöz, majd diadalittasan lesodortam a balzsamot a polcról, de miután egy nagy maroknyi (!) olajat a skalpomba építettem, jött a hidegzuhany. Újra, újra és újra. Mert igazából baromira nem jött ki az olaj a hajamból. Negyedóra sírás után öt darab tinccsé összeállt, vastag, szaftos hajjal hagytam el a lakást.

Forrás: iStockphoto/Aedkais

Ha az élet citrommal kínál...

Drága barátnőm hosszú, középszőke sörénnyel rendelkezik, de ez persze önmagában nem volt elég. Egy nyári napon komoly kutatómunka és két kiló citrom kifacsarása után nekilátott a nagy melírozó projektnek. Beborította a haját a ragacsos citromlével, ügyelve arra, hogy melyik tincs változzon világossá, és melyik maradjon eredeti színű. Az órányi küzdelem és precíziós festéstechnika után kiült a kertbe, meghagyva a természetnek, hogy aktiválja a folyamatokat. Mondanom sem kell, hogy teljesen ugyanúgy nézett ki a haja a nap végén, mint előtte, azzal a különbséggel, hogy az agresszív citromlé szétcsípte a fejbőrét.

Forrás: iStockphoto/m/Eduard Titov

Hamu és gyémánt

A néhány éve kezdődő - de folyamatosan csillapodó - szemöldök őrületből én is igyekeztem kivenni a részem. Ennek tetőpontja a házi festés volt, ahol szerettem volna nem csupán a szálakat, hanem a bőrt is befedni a festékkel, de az eredmény egyáltalán nem töltött el elégedettséggel... Egész konkrétan koromsötét meztelencsigák lebegtek a szemem fölött az akció után. De az internet mindenre tud megoldást: állítólag a dohány hamujával le lehet mosni a festéket a bőrről.

Egy szó, mint száz, egy nap bujkálás után nedves vattapamacsot kellett cigarettahamuba mártanom, és percekig dörzsölnöm vele a fejem. A hamutól és a fura kémiai reakcióktól apró sebekkel lett tele a szemöldököm, amik véglegesen csak egy hónap múlva távoztak.

Forrás: iStockphoto/VladimirFLoyd

Szóval csak óvatosan a kísérletezgetéssel! ;)

Konyhai szépítőszerek: Natúr és pénztárcabarát trükkökhttp://www.she.hu/stilusszunet/20161001-beauty-homemade-olcson-konyhai-szepsegtrukk.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.