rúzs smink szemöldökceruza beauty alapozó luxus szempillaspirál ne spórolj
Vannak termékek, amikbe igenis érdemes befektetni. Mert ha megpróbálod megúszni a költekezést, és egy "jónak tűnő" változatát megvenni az eredeti terméknek, az bizony nem lesz az igazi. És később vagy kell venned egy rendes terméket, vagy pedig mehetsz a bőrgyógyászatra az okoskodásod miatt. Én szóltam...

Persze van, amikor lehet egy picit trükközni az ár-érték aránnyal. Itt egy kis útmutató, hogy mennyire érdemes bizonyos sminkcuccok esetén engedni a minőségből:

Szemöldökceruzák, porok, zselék

Luxusmérce: 40%

Az elmúlt évek óriási szemöldök hype-ja rengeteg szuper, drogériás terméket adott a világnak - közte az Essence szemöldökceruzájával és szemöldökformázó szettjével.Vásárláskor érdemes figyelnünk a megfelelő árnyalatra, mivel kipróbálás nélkül becsapós lehet a szín. Tipikus hiba, hogy azt hisszük: egy sötétebb és vörösesebb árnyalat illik hozzánk.

Forrás: iStockphoto/Erstudiostok/Yevgen_Rychko

Ugyanezen tévképzetünket ne társítsuk a drogériás fényviszonyokkal: kenjünk kézfejünkre a termékből, és vásárlás előtt nézzük meg őket természetes fényben is!

Alapozó és korrektor

Luxusmérce: 100%

Nos, ez az a szegmens, amire igazán ne sajnáld a pénzt! Ne azon spórolj, amit nap, mint nap közvetlenül a bőrödön viselsz, keveredik az izzadságoddal és megadja a teljes sminked alapját!
Az alapozó vagy korrektor vásárlása egyébként is kiszavazós reality show jelleggel kell, hogy történjen;

  • keress rá a neten vásárlói véleményekre
  • aztán a legígéretesebb 10 termékről nézz meg pár videós demót
  • majd a top 5-ből termékmintát is szerezz be
  • elemezd a színeket, viseld a mintákat több napon keresztül, és figyelj arra, hogy hogyan illeszkedik a már meglévő sminkcuccaidhoz
Forrás: iStockphoto/pogrebkov

Azt pedig garantálom, hogy gyorsan rá fogsz jönni, hogy mi kerül annyival többe a drágább termékeken. ;)

Szempillaspirál

Luxusmérce: 30% - 70%

Egy szempillaspirál lejárati ideje három hónap: nagyjából ez az az időtartam, ami alatt el is használod, vagy egyszerűen már kiszárad a maradék. Igazából teljesen megértem, ha nem szeretnél évszakonként egy vagyont áldozni egy spirálra.

Kedvenc szempillaspiráljaim zöme egyébként drogériás, a Maybelline, a L'Oreal és a Bourjois darabjait szívesen használom. Mindemellett pedig érdemes többféle hatású szempillaspirállal kísérleteznünk, főleg olyanoknak, akik amúgy nem szívesen változtatnak a sminkelési szokásaikon.

Forrás: iStockphoto/Krafla

Ha viszont a szemedet csak szempillaspirállal fested, és a drogériában nem találtál kedvedre valót, akkor nem árt picit mélyebben a zsebedbe nyúlni: a Lancome és a Dior szempillaspiráljai között mindenképp nézz körül!

Rúzsok

Luxusmérce: 80%

Egy jobb minőségű rúzs szinte összehasonlíthatatlan drogériás rokonával: az olcsóbb példányokra jellemző a balzsamos állag, a megkérdőjelezhető szín és a rengeteg csillám.

Ha rúzsimádó is vagy - Helló! - inkább fektesd a pénzed kevés, de nagyon pöpec darabba, mint egy csomó, "elmegy" kategóriás impulzusvásárlásból származó vacakba.

Forrás: iStockphoto/bonetta

Sokkal specifikusabb színekkel és tartósabb textúrákkal találkozhatsz, ha kinyitod a pénztárcádat: klasszikus példák a Mac vagy a Chanel rúzsai. De ha nem bírod megállni, hogy megvedd az 99. árnyalatot, akkor nézelődj a Nyx szájkencéi között! Nagyon tartósak, és kifejezetten kedvező az ár-érték arányuk.

Sminktrükkök, amikről még sosem hallottál!http://www.she.hu/stilusszunet/20170508-sminktrukkok-tippek-szempilla-pirosito-szemfestek-muszempilla-szemoldok.htmlAz elmúlt évek legnagyobb sminkelési zsákutcái: alapozási technikákhttp://www.she.hu/stilusszunet/20170327-alapozo-beauty-blender-tartositas-aftershave-primer-tanacsok-tippek.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.