divat ruha gardrób rendszerezés tippek
A "nincs egy göncöm" problémánál már csak az tud őrjítőbb lenni, amikor tudjuk, hogy mit akarunk felvenni, csak nem találjuk. Szóval nincs mese, évente egyszer muszáj rendet rakni! De ha már belevágsz, akkor csináld jól - ebben segítenek Antónia apró trükkjei! ;)

Nulladik lépés

Nem fogok kertelni: a nulladik lépés a selejtezés. Ezt nem fogod tudni megúszni. Viszont a "megtartom" darabokat se hajigáld be csak úgy a szekrénybe! Ha rendszerezed a ruháidat, sokkal egyszerűbb dolgod lesz, ha csak fel kell kapnod valamit.

Átláthatóság mindenek felett!

Csoportosíthatsz évszakok, ruhatípusok vagy akár színek szerint - a lényeg, hogy válaszd a számodra legátláthatóbb verziót, aminek segítségével pillanatokon belül megtalálod kedvenc darabjaidat.

Forrás: iStockphoto/Dmitry Galanternik

Vállfa vs. polc

A nadrágok, pólók és kötött pulcsik kivételével minden mehet vállfákra, már ha van elegendő helyed. Így semmi sem gyűrődik össze, és mindig minden szem előtt lesz - aminek köszönhetően nagy eséllyel használni is fogsz minden darabot.

Renoválj!

A kisebb átalakításokat mindenképpen végezd el, hogy minden ruha menetre kész állapotban kerüljön vissza a szekrénybe! Nincs annál rosszabb, amikor egy elegáns vacsorára készülve jössz rá, hogy a csini szoknyádról leszakadt a gomb. Ugyanez vonatkozik a vasalásra is.

Forrás: iStockphoto/AnnaKolosyuk

Fióklakók

Hasonlóképpen nézd át az öveket, sálakat, sapkákat és a többi kiegészítőt! Ne aggódj, ez gyorsabban fog menni, hiszen a munka oroszlánrészét már elvégezted!

Rendezd őket fiókokba, elválasztókkal rendelkező tároló dobozokba, vagy a hosszabb darabokat akaszd fel egy fogasra. Minden kis zugot használj ki, hogy helyet spórolhass! Ne feledkezz el a fehérneműs fiókról sem!

Forrás: iStockphoto/Grinvalds

Fájdalmas búcsú

Most érkeztünk el a válogatás legfájóbb részéhez: a cipőkön és a táskákon van a sor! Tudom, hogy minden egyes darab hozzád nőtt, és zokog, hogy veled maradjon, de gondolj arra, hogy a selejtezés után több hely marad az új kedvenceidnek. ;)

Luxus gardrób kivitelben

Már csak néhány lépés választ el az álomgardróbodtól! Most jönnek azok a trükkök, amelyek segítségével egy kis luxus költözhet megújult kis szentélyedbe!

  • Tegyél a szekrénybe illatosítókat vagy parfümmel átitatott zsákocskákat, hogy jobb illatúak legyenek a ruháid!
  • Szerezz be egyedi vállfákat, vagy a meglévőket díszítsd flitterekkel!
  • A külső polcokon rendezhetsz kiállítást a kedvenc darabjaidból, de dekorálhatod a falakat is divat illusztrációkkal, képekkel.
  • A kalapdobozok, papírtáskák és divattal kapcsolatos könyvek még inkább arra ösztönöznek, hogy stílusosan indulj el otthonról minden nap.
  • Az ékszereidet és parfümjeidet kínáló tálkákra is teheted, nagyon látványos lesz együtt a sok csecsebecse és szép üveg.
  • Ha gardróbszobád van, akkor még több lehetőség áll rendelkezésre: az egyszínű falat feldobhatod mintás tapétával, beszerezhetsz egy szép csillárt, puha függönyöket, vagy egy hatalmas, barokk hatású tükröt.
A ruhásszekrény és a kuka nagy találkozásahttp://www.she.hu/stilusszunet/20170606-ruhasszekreny-ruha-valogatas-gardrob-kuka-kidobas.htmlA tavaszi nagytakarítás varázslatos pszichológiájahttp://www.she.hu/herself/20170410-tavaszi-nagytakaritas-rendszerezes-rendrakas-stresszkezeles-belso-beke.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.