ősz virágos outfit romantika ruha napsütés indián nyár Horváth Antóna
Mielőtt végleg átlépi a küszöbömet a fagyos ősz, az utolsó napsugarakat is kiélvezem! Az utóbbi hetekben valami zizegett a levegőben, ami egyszerűen arra késztetett, hogy folyton kimozduljak a négy fal közül.

A fák zölden tündöklő ruháikat ezerszínű, mesés árnyalatokra cserélik, az avar rugdosóssá váló parkok pedig ilyenkor a legszebbek.

Ebben az időszakban a legjobb felfedezni a város rejtett kincseit. Az egyre ritkább meleg őszi órákban élvezni, hogy kabát nélkül sétálhatok. Mielőtt eljön a begubózás időszaka, magamba szippantom a vénasszonyok nyarának utolsó leheletét.

"Útra kelünk. Megyünk az Őszbe,

Vijjogva, sírva, kergetőzve,

Két lankadt szárnyú héja-madár."

Forrás: Mártonffy András

A Vajdahunyad várához ebben a virágos ruhában indultam sétálni, ami a fekete és a vörös kontrasztjára épül. Ez a páros olyan, mint a jin és a jang, a tűz és a jég.

Forrás: Mártonffy András

De hogy kerülnek virágminták az őszi falevelek mellé? Nemcsak a tavasz érkezésekor, rügyfakadáskor érdemes valami virágosat hordani - ezt már Miranda Priestly is nehezményezte -, hanem bármikor, ha egy kis vérfrissítésre vágyunk.

A rózsák a latin temperamentum lüktetését, a kimonószabás pedig az ázsiai kultúra misztikusságát sejteti.

Forrás: Mártonffy András

Kiegészítőknek fekete bőrcsizmát és egy fűzőszerű övet választottam, ami egy kis pikantériát ad a légies, szinte önálló táncra kelő pliszírozott részeknek. A hatalmas vár előtt úgy éreztem magam, mint annak úrnője, aki éppen a csatából várja haza királyát.

"Új rablói vannak a Nyárnak,

Csattognak az új héja-szárnyak,

Dúlnak a csókos ütközetek."

Forrás: Mártonffy András

Az indián nyárban az a legjobb, hogy még felkaphatjuk azokat a nyári ruháinkat, amiket a fagyok eljövetelével száműznünk kell - és eltehetjük emlékbe az önfeledt pillanatokat.

"Szállunk a Nyárból, űzve szállunk,

Valahol az Őszben megállunk,

Fölborzolt tollal, szerelmesen."

Forrás: Mártonffy András

A levelek az élénk zöldekből lassan sárgává és bordóvá változnak, majd a tél közeledtét hirdetve lehullanak. De ez már egy másik történet, ennyire még ne szaladjunk előre! Amíg lehet, addig fürdetem az arcom a ragyogó napsütésben, és elbúcsúztatom a nyár összes szépségét.

"Ez az utolsó nászunk nékünk:

Egymás husába beletépünk

S lehullunk az őszi avaron."

Forrás: Mártonffy András
Ruha: H&M
Fülbevaló: H&M
Öv: vintage
Csizma: Deichmann

Öltözz úgy, mint az olasz nők!http://www.she.hu/stilusszunet/20170810-olasz-nok-stilus-ruhak-oltozkodes.html

Fotók forrása:Mártonffy András

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.