tippek gyulladt bőr bőrprobléma Noszvai Anna krém
Szeretem a bőrápolás magával ragadó rituáléját: a lépéseket, a krémeimet, ezt a pár percet, amíg csak magamra figyelek.

Valahol még abban is élvezetet találok, ha felmerül valamilyen megoldandó probléma. Megfázás miatti szárazság az orrom környékén, néhány vörös folt, heg vagy apró seb. Még ha esztétikailag bosszant is, örülök a lehetőségnek, hogy felfedezhetek egy új csodaszert. Az alábbi darabok jelenleg örök társnak tűnnek, jó néhány tubus óta elválaszthatatlanok vagyunk.

Mitesszerekre:

Vermix Forte szárítókeverék

Ez a nevetségesen olcsó, csekély összetevő listával - és csúnya csomagolással - rendelkező mixtúra minden tinédzser álma. A kámfor és a bórsav fertőtlenít, a cink-oxid pedig kiváló sebgyógyító. Szinte bármekkora támadást mértél előző este a bőrödre, reggelre eltünteti az agresszív és helytelen nyomkodás foltjait. (Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem a megelőzés oldaláról kell megközelítened a témát!)

Alaposan rázd össze a flakont, majd önts egy kevéskét egy fülpiszkálóra vagy vattára, és kizárólag a problémás területen használd!

Forrás: Krémmánia

Gyulladt területekre:

Guinot - Masque Soin Pur Equilibre gyulladáscsökkentő arcmaszk

A kifejezetten érzékeny, vörös katasztrófák megmentője. Egy pici tubus rettentő sok ideig elég, mivel olyan intenzív, hogy egész arcra úgysem használom.

Esténként kenj néhány pöttyöt az említett pontokra, és tíz perc után mosd le! Hardcore versenyzők egész estére is fennhagyhatják.

Forrás: guinot.com
Tipp:
Ha csak néhány mitesszered, aknéd van, bőven elég lesz a háztartásba egy flakon Vermix. Viszont ha jó ideje küzdesz problémás, gyulladt bőrrel, a maszk beszerzése mellett mindenképp látogass el egy kozmetikushoz, és változtass az étrendeden!

Hegekre:

La Roche-Posay - Cicaplast hámosító krém

Ó, én és a gyógyszertári krémek! Bármiféle hegre, sebre évek óta ezt a kis csodát ajánlom mindenkinek. Anyukáknak kötelező darab, a család összes tagjával történhet - és történni is szokott - valami olyan, amire ez a krém tökéletes megoldást nyújt. Szilikonos állaga miatt remek sminkalapként is funkcionál, így ha általánosan van problémád a sebgyógyulással, akkor ezt a terméket nyugodtan beépítheted a reggeli készülődésbe, egész arcra használva is.

Forrás: larocheposay.hu

Száraz, irritált bőrre:

La Roche-Posay - Cicaplast Baume B5 bőrnyugtató balzsam

Igen, ő is "cica". Ez a krém is szintén nagyban elősegíti a bőr regenerálódási folyamatait, viszont a benne lévő panthenol erősen bőrnyugtató hatású. Remek választás tetovált bőrfelület ápolására. Előszeretettel használom vastag rétegben felkenve arcmaszkként, ha nagyon száraz, helyenként gyulladt a bőröm. Váratlan kombinációnak hangzik, de a való életben nagyon gyakran előfordul. Bízz bennem, és szerezd be te is!

Forrás: larocheposay.hu

Tulajdonképpen mindenre:

LUSH - Ultrabalm sokoldalú balzsam

Ezzel a természetes, szilárd növényi olajkeverékkel ápolhatod a száraz bőröd, kezed, ajkaid. Remek "táskába dobós" darab, szinte bármilyen száraz bőrfelületet rendbe rak. Mivel a jojobaolaj összetétele hasonló a bőr természetes faggyújához, ezért bátran használhatod arcra, esetleg krémekhez keverve egy kis extra ápolásért.

Forrás: hu.lush.com

Én például mindennap használom a szemsminkem eltávolítására: egy keveset összedörzsölök a mutatóujjaim között, és belemasszírozom a szempilláimba. A gyengédsége mellé csak bónusz, hogy azóta hosszabbak és erősebbek lettek a pilláim.

Kellemes szépülést!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.