divatbemutató Baranyai Kata élménybeszámoló BCEFW Fashion Week divat fashion stílus
Ha nincs is túl sok közös vonás nőkben és férfiakban, egyvalami garantáltan egyezik: mindannyian szeretünk jól kinézni - még az is, aki állítja, hogy nem érdekli az ilyesmi.

Jó, az is igaz, hogy van, akiben egy kicsit túlteng a divat iránti szeretet. És ha ezek az emberek összegyűlnek, ott bizony minden a szépségről és a legújabb ruhatrendekről fog szólni. A Budapest Central European Fashion Week (ezentúl inkább nevezzük csak röviden BCEFW-nek) pont egy ilyen hely. Ha pikírt akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy az ego és az exhibicionizmus Mekkája.

Forrás: Holecz Endre / MTÜ – Runway fotó

Persze nem akarok ennyire túlzásba esni, de azért el ne hidd, hogy a vendégeket a soron következő évszak trendje izgatta legjobban - mert a legtöbbjüket nem... Itt ugyanis komoly magamutogatás zajlik - ami nem is olyan meglepő, ha hozzáteszed, hogy az ilyen jellegű eseményekre csak a divat szerelmesei járnak.

Meg néhány kivétel, mint például én - aki már megírta, hogy se pénze, se ideje a divatra. Viszont nehezen viseli, ha kinézik, mert nem alkalomhoz illő az öltözéke. Így eshetett meg az is, hogy míg én hosszasan válogattam a ruháim között, addig mások lazán beestek farmerban és papucsban, tarkóra gumizott hajjal. Mondjuk, nekem pont ilyen a takarítós szettem - de hát nem vagyunk egyformák. Viszont mivel nem volt dress code, így egy szavam sem lehet(ne).

Ám az is igaz, hogy bár a vendégek kitettek magukért, ami az extravaganciát illeti, velük ellentétben a kifutón felvillanó rucik nagy része hordhatónak bizonyult. Komolyan. Természetesen akadtak kivételes darabok, de nem gyakran volt olyan érzésem, hogy "Atyaúristen, ezt a tervező sem gondolhatta komolyan?!"

Forrás: Budapest Central European Fashion Week/ Facebook

Bájos, bevállalós, szexi

Láttam csodaszép alkalmi ruhákat Sármán Nórától, aki simán áldását adja a fekete esküvői ruhára is. Cseppet talán bizarr, de legalább nem szokványos. A cuki fejdíszei viszont visszaadnak valamit a rég elveszettnek hitt menyasszonyi bájból - és azonnal hatalmába kerít az érzés, hogy akarok egy második esküvőt, mert muszáj felpróbálnom az ilyen szépségeket. Mit ragozzam, csorgott a nyálam rendesen.

Forrás: Holecz Endre / MTÜ – Runway fotó

Ezt némileg megborította a NUBU műanyaggal tarkított szettje: voltak olyan darabjai, amiket akár az utcán is lehetne viselni, de a teljes lábat takaró műanyag borítások igencsak összezavarták a "nőiességről" alkotott elképzelésemet. Biztos maradiság, de nekem a műanyag borítás nem szexi, nem dizájnos és maximum akkor praktikus, ha szakad az eső.

Forrás: Holecz Endre / MTÜ – Runway fotó

De egész jól helyrerázott a Nanushka könnyed, hordható és letisztult összeállítása. Persze azért - mint ahogy az életben sokszor - itt is előnyt élveznek a magas, vékony lányok. Oké, a Nanushka ruhái teltebb idomokkal is viselhetőek, de azért nem kifejezetten teltkarcsú alkatra szabták őket. Viszont azt meg kell hagyni, hogy a kifutón vonuló lányokon brutál jól mutattak.

Forrás: Holecz Endre / MTÜ – Runway fotó

Voltaképpen megpróbálhatnám még bizonygatni, hogy tudom, miről beszélek, ha divatról van szó, de sem magamat, sem titeket nem akarlak áltatni. Már csak azért sem, mert bár nagyon jó büszkének lenni Katti Zoóbra, Abodira és minden neves magyar tervezőre - akik kétségtelenül kiemelkedő munkát végeznek évről évre -, DE ne menjünk el amellett, hogy az átlag magyar nem a kifutóról öltözködik. Még akkor sem, ha Katti Zoób egy-egy alkotásától még a kevésbé divatfüggők szíve is kihagy egy ütemet.

Forrás: Holecz Endre / MTÜ – Runway fotó

A három nap konklúziója pedig végtelenül egyszerű: légy önmagad! Mert ha ez nincs meg, akkor a legnagyobb világmárka pompás kreációjában is bazári majomnak fogsz tűnni.

Divat tippek magas nőknek!http://www.she.hu/stilusszunet/20180212-divat-tippke-magas-noknek-somogyvari-edit.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Holecz Endre / MTÜ – Runway fotó

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.