szépségápolás arcbőr hétköznapi beauty bakik Noszvai Anna pattanások
Nem ettél a héten egyszer sem gyorskaját, és esküszöl az égre, hogy minden alkalommal lemostad a sminked, mégsem tisztul az arcbőröd? Minden tünetnek oka van - még ha nem is tudod, hogy hol keresd a választ. Ezekre például gondoltál már?

Az arcod tiszta, de mi van az ágyneművel?

Ideális esetben, mielőtt álomra hajtod a fejed, eltávolítod a sminked, letisztítod a bőröd, végezetül pedig hidratálod a pofid. Hát ja... Azonban, ha ez egyszer elmarad, és "piszkos arccal" kerülsz ágyba (netán egy buli után füstös hajjal fekszel le), abból a párnahuzatod is kapni fog - és minden kihagyott alkalommal egyre többet. Ebben az esetben még a legtisztább arcbőr is kénytelen szennyeződésekben dagonyázni egész éjjel, ezért érdemes rendszeresen ágyneműhuzatot cserélni.

A hajápolás és az arcbőr kapcsolata

Még ha nem is közvetlenül az arcbőrödre használod a hajápolási készítményeidet, nagy befolyással lehetnek a bőröd állapotára. Szó szerint be-folyással... Ugyanis a fejbőrödön felhabzó sampon egy része a hajtöveidbe, a homlokod felső részére, és a hátadra fog csordogálni. És hiába tölt ott relatíve kevés időt, simán eredményezhet apró pattanásokat a hajtőben.

Forrás: Shutterstock

Dupla horror, ha ugyanezt megismétled balzsammal is: a kondicionálónak nagyrészt a hajvégeken van értelme, így eleve felesleges közvetlenül a fejbőrödbe masszírozva használnod. Ha pedig amúgy sem bőrbarát terméket választottál, akkor az egyes balzsamok magas szilikontartalma is rá fog tenni egy lapáttal.

No para, azért hajat mosni még szabad...

Mindig is imádtam rendszeresen hajat mosni, mert ezerszer jobban érzem magam frissen mosott, laza tincsekkel, mint bármilyen más belőtt séróval. Éppen ezért kifejlesztettem egy olyan technikát, amivel a bőrömnek sem ártok. A titok nyitja a sorrendben rejlik:

mikor reggelente besurranok a zuhany alá, legelőször a samponnal kezdem, majd jöhet a balzsam, amit pár percig állni hagyok a HAJVÉGEIMEN. Ez a kis szeánsz megfelelő időablakot teremt a fogmosásra. És most jön a trükk: tusfürdőt csak a kondicionáló lemosása UTÁN használok, aztán egy könnyű arclemosóval zárom a tisztálkodást. Ezzel a rutinnal te is képes leszel megtisztítani a bőröd az összes esetleges nem odavaló maradéktól.

Türelmesen és okosan tesztelj!

A bőrápolási készítmények jelentős százaléka hosszú távon fejti ki a hatását, így ha szeretnél egy új pajtást bevezetni a fürdőszobád polcaira, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni egy termékmintát. Arra azonban figyelj, hogy ne castingolj egyszerre több versenyzőt! Mert ha túl gyakran cserélgeted őket, nem fogod tudni lekövetni, hogy melyikre reagált jól/rosszul a bőröd. Sőt, ideje sem lesz hozzászokni egy-egy krémhez, és megutál téged.

Maradjatok résen! Kellemes szépülést!

Szuper krémek mindenféle - nem olyan szuper - bőrproblémárahttp://www.she.hu/stilusszunet/20180208-kremek-gyulladt-problemas-borre-noszvai-anna.html

Neked vannak felnőttkori pattanásaid?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.