bőrápolás Baranyai Kata szépségápolás ráncok arcápolás tippek
Ismerős az érzés, amikor összefutsz egy rég nem látott ismerőssel, aki ugyan megdicséri a külsőd, de finoman hozzáteszi, hogy a "korodhoz képest"? Ilyenkor legszívesebben orrba vernéd az illetőt, de ugye ilyet egy jól nevelt nő nem tesz...

Viszont a pánik előbb vagy utóbb biztosan elkap téged is. Hogy mikor, azt nehéz megtippelni, hiszen nem vagyunk egyformák - viszont a legtöbb nő hasonlóan éli meg a ráncosodás 3 fázisát:

1. A pánik

Ez az első lépcső. Ekkor döbbensz rá, hogy te sem vagy genetikai csoda, és bizony rajtad is dolgozni kezdett az idő vasfoga. Így aztán nagy elánnal beveted magad az első szembejövő drogériába, és idegesen kutakodni kezdesz az anti-aging krémek polcain. De nem jutsz messzire, hiszen fogalmad sincs, melyiket kéne választani.

Viszont rájössz, hogy nemcsak te vagy teljesen elveszett, hanem az eladók is. És ez baj. Mert mit tesz ilyenkor az ember lánya? Azt a terméket választja, amelyik ismerős a tévéből, mert úgy véli, hogy amit reklámoznak, az tuti jó lesz - pedig nem. Sőt, simán árthatsz is vele.

Tanács:

  • Ne vásárolj hirtelen felindulásból! Soha, semmit!
  • Ne a reklámokra, hanem a szakemberekre hallgass!
  • Nyilván az a legjobb, ha van megbízható kozmetikusod, aki segít kiválasztani életed első ránctalanító krémét. De ha még nincs, akkor legyél alapos, és csak olyan helyről vásárolj, ahol szakképzett eladók segítenek a tájékozódásban. Hiszen magadtól nem fogod megtudni, hogy melyik krém mire jó - márpedig érdemes olyat vásárolni, ami több problémát is képes kezelni.
Forrás: Séance

Tipp: A Magister Products hialuronos szemránckrém antioxidánstartalmú hatóanyagai segítik a stressz, a nikotin (dohányosok figyelem!), az UV-sugárzás és a fáradtság okozta karikák, szem alatti táskák elhalványítását is.

2. Adjatok még valamit, de gyorsan, mert menten megőrülök!

Ezen a ponton már feldolgoztad, hogy szemránckrémre szorulsz. Viszont azt még csak most ismered fel, hogy az évek óta tartó rendszertelen alvást és folyadékbevitelt sem lehet ép bőrrel megúszni. Éppen ezért bármit megadnál, hogy legalább néhány órára visszakaphasd az 5 évvel ezelőtti arcbőrödet - például egy randi, egy céges rendezvény vagy egy családi összejövetel erejéig.

Ekkor érdemes megismerkedni a maszkokkal. Praktikusak, hiszen otthon is bevethetőek, és tényleg használnak. Gyerek mellett pláne aranyat érnek. De milyen egy tuti arcpakolás?

Ebből is többféle létezik, így érdemes megismerkedni a típusokkal. De amit illene tartalmaznia egy valamire való feszesítő arcmaszknak, az a hialuronsav, mert az például egy olyan alkotóelem, ami optimális hidratáltságot tud biztosítani.

Tipp: Az én jelenlegi kedvencem egy kicsit magasabb árfekvésű, de cserébe 100% vegán, és akár egész éjszakára is magamon felejthetem.

Forrás: Séance

3. Ide nekem a gépeket!

A harmadik fázis az, amikor már van fix kozmetikusod. Szorgosan kenegeted magad az általa javasolt krémekkel, iszol elegendő vizet, sőt, próbálsz eleget aludni. De belátod, hogy már ez is kevés. Ilyenkor lépnek életbe a 21. század ijesztőnek hangzó technikai vívmányai:

  • az arcvasaló,
  • az ultrahang,
  • és az iontoforézis.

Ezekről a gépekről azt fontos tudni, hogy a legfőbb céljuk a hatóanyag mélyebb rétegekbe juttatása. Hiszen a bőr elsődleges szerepe a védelem, tehát igyekszik nem átengedni magán semmit. Egy jó kozmetikus viszont a megfelelő gépekkel és hatóanyagokkal valóságos csodát tud tenni az arcbőröddel. Szóval, ne tessék félni a gépektől, csak válassz körültekintően szakembert!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.