arany fux ékszer férfiasság Balogh Orsolya divat függő
Azzal poénkodott a párom, hogy idén már nemcsak a karácsonyfánk fog pompázni, hanem ő is. Egyszerre hat aranyfux fog lógni a nyakában, és mindkét csuklóján vastag láncok virítanak majd. De úgy, hogy még a műholdak is meg fognak zavarodni a csillogástól.

Már a gondolattól is elborzadtam, és hálát adtam a Magasságosnak, hogy csak viccel, mert meg is halnék tőle. Nem bírom, ha egy férfi ékszert visel. Főleg, ha olyan szinten túltolja, hogy egy kenyai falu három havi élelmezését meg lehetne oldani a kiegészítőiből.

Alapvetően egyetlen aranyékszert tudok elképzelni egy férfin, és ez nem más, mint a karikagyűrű. Szép is, és megvan a jelentése. Ezen kívül, amik szóba jöhetnek, azok a különböző bőr- vagy tengerészkarkötők. Esetleg egy bőrszálon lógó medál. Előfordulhat, hogy nemesfém iszonyom van, de eleve ezeket találom elegánsabbnak, természetesebbnek egy pasin - és sokszor még egy nőn is.

Mondani sem kell, ezt is ízlésesen...

Nem úgy, hogy a könyökéig sorakoznak a kiegészítők, és már azt sem tudja, hol kezdődik a karja és hol a karkötő kínálat. Vannak bizonyos ékszerek, kiegészítők, amelyekből egy-egy darab is bőven elég. Ilyen például a mandzsettagomb vagy egy óra. Az totál elfogadható. Egy óra kimondottan öltözteti a férfit - már ha jól van megválasztva. Csak ámulni tudok, amikor a hatalmas egóval bíró menőmanók a vékony kis karjukra feldobnak egy akkora órát, ami mögött a Big Ben is elbújhatna. Egy sportos, akár szép fémóra szexi lehet egy férfin. De nem egy arany Rolex, amit kifejezetten a pulcsijára húz rá, hogy mindenki lássa...

Egyszerűen kész vagyok, mikor azt látom egy pasin, hogy kifosztotta Eldorádót. Olyan érzésem van, mintha kirabolt volna egy üzletet, vagy véget nem érő termékbemutatót tartana. Kutyaláncok, aranytallérok és gigakeresztek lógnak a nyakában - amit azzal fejjel meg, hogy mind a tíz ujján van minimum két-három gyűrű. Kétségkívül remek önvédelmi eszköz, de ettől függetlenül visszataszító, hogy valaki ennyire nem ismeri a határokat.

Ééésssszel!!!

Könyörgöm, ha már valaki aranylázban meg mindenféle kavicsos függőségben szenved, nem tudna csak egyet-egyet felvenni belőlük? A szemnek is sokkal kellemesebb, ha például egy öltönyös - de legalábbis elegánsan öltözött - fickó visel egy pecsétgyűrűt. Engem már attól is kiráz a hideg, de legalább rá azt tudom mondani: ízléses. Jól öltözött.

Forrás: Shutterstock

Viszont az már megint kiveri a biztosítékot, mikor sok-sok Ronaldo utánzatot látok, és ott virít a fülükben a gyémántos, gyöngyös, kavicsos fülbevaló. Ó, apám! A fél aranykarikát viselő tengeri medvéknél meg már tényleg csak a kalap hiányzik, és irány a Fekete Gyöngy!

Persze, attól még, hogy én jóformán ki nem állhatom az ékszereket egy férfin, tudom, hogy pokolian sok nő él ezen a kék bolygón, akinek bejönnek az agyonékszerezett macsók - és boldogan feszítenek az uruk mellett, mikor közös ékszervásárlásra mennek.

És igen, értem én, hogy régen is divat volt a cicomázott férfi, és hogy nemcsak azért ékszerezték fel magukat, mert ettől volt meg a maximum pontszámuk az önbizalomskálán - hanem mert a státuszukat is fitogtatták. Elhiszem, hogy manapság is vannak ilyen férfiak, akik így akarnak becsajozni, vagy így szeretnék elhitetni a világgal, hogy a bőrük alatt is pénz van.

Vagy éppenséggel nincs, de legalább az illúziója megvan. Meg akik úgy vannak vele, ha a nők viselhetnek ékszert, akkor ők is. Naná, fő az egyenlőség! Ha a nők lehetnek karácsonyfák - ami az én világomban szintén ízléstelen - akkor hadd ragyogjanak a férfiak is! Hát csak tessék, de az Isten szerelmére... ízlésesen!

Ezúton is köszönetet érdemelnek azok a pasik, akik szeretik az ékszereket és tudják is viselni őket, mert jó példái lehetnek azoknak, akiknek még van hová fejlődniük.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.