divat Molnár Csanád testkép testápolás szőrös szőrtelenítés külső szőr
Arról vitát nyitni, hogy egy férfi szőrös legyen vagy szőrtelen, annyi értelme van, mint azt boncolgatni, stílusos-e a szandál hosszú szárú, fehér sportzoknival. Mégis véget nem érő téma...

Ma már nem csak a hölgyek járnak szépségszalonokba, nem csak ők figyelnek oda arra, hogy a küllemük ápolt, ezáltal vonzó legyen. Ez eddig szép és jó - de vannak olyan férfiak, akik szerintem túlzásba viszik a testük ápolását. Persze én a természetesség híve vagyok. Nem vagyunk egyformák, így ahány ember, annyiféle ízlés.

Nem lehet és nem is szabad mindenkit egyformán kezelni. Nem lehet elvárni, hogy mindenki a legaktuálisabb divatirányzat szerint öltözködjön, vagy aszerint nézzen ki.

Valamelyik nőnek az "ősember" típusú pasi tetszik, akinek szőrös a mellkasa, nem fazonra nyírt a szemöldöke, és az intim szférája is olyan, ahogyan a természet megalkotta. Más hölgyeknek ezek a külső tulajdonságok egyenesen visszataszítóak. Egy biztos: akármennyi szőr is van valakin, mindenképpen illőúgy kinézni, hogy ápolt ember benyomását keltse az illető.

Nem lóghat a szőr az orrunkból, nem vonzó a Brezsnyev típusú szemöldök, és az sem szép látvány, ha a fülszőrünket be lehet fonni... A hónalj is kényes kérdés sok embernél, így nem mindegy, hogy mennyire bozontos vagy éppen borotvált. Én azt gondolom, bármelyik verziót is választja az ember, az összhang a fontos, és az, hogy jól érezze magát a bőrében.

Ne csak azért szőrteleníts, mert valakinek tetszeni akarsz, hanem azért, mert neked magadnak is úgy a legjobb vagy legkényelmesebb! Ha csak mások miatt teszed, idővel úgyis kényszernek érzed majd, ezért előbb-utóbb visszatérsz a természetes formához. Vagy folytatod, amit elkezdtél, de egyre nagyobb nyűgként éled meg...

Forrás: Shutterstock

Aki nem bírja a mindennapi borotválkozást, az egy idő után nagyon rosszul érezheti magát egy olyan társ mellett, akinél ez elvárás. Ilyenkor általában a kompromisszum a megoldás, például nem naponta, csak kétnaponta túrja le az ember a borostát. Ha nem sikerül megegyezni, az viszont állandó konfliktusforrás lehet.

Bárhogy is döntünk, nem szabad elfelejteni, mennyire fontos, hogy elfogadjuk magunkat. Sokszor ennek a mértékétől is függ, mennyire követjük a divatot, és mennyire akarunk megfelelni mások elvárásainak. Ha úgy vagyok a legjobb magamnak, ahogy vagyok, akkor nem akarom csak azért borotválni a mellkasom vagy a hónaljam, mert vannak olyan nők, akiknek ez tetszik.

Mert ha nem felelek meg alapból a természetes külsőmmel valakinek, annak nem is én kellek, hanem egy olyan ember, aki pont úgy néz ki, ahogy azt ő megálmodta - tehát nem vagyunk egymásnak valók. Ezért azt mondom, akár szőrös, akár borotvált valaki, a legfontosabb, hogy magának akarjon megfelelni a külseje alakításakor!

Mert semmit nem ér a vonzó test, ha a "tulajdonosa" nem érzi jól magát a bőrében. Nem a trendi frizura fog megtartani valakit mellettem, hanem az, ahogy bánok vele, ahogy viszonyulok hozzá. Természetesen ez nem indok arra, hogy valaki elhanyagolja a tisztálkodást, és elhanyagolt legyen.
Egy viszont biztos: nem a ruha - és nem a szőr, vagy annak hiánya - teszi az embert. ;-)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.