trend Lippai Flóra ideál szépségideál ijesztő stílus szépség
Az igazság az, hogy ha a külsőnkről van szó, befolyásolhatóak vagyunk - jobban, mint gondolnánk. Erre úgy 10 éve jöttem rá, amikor leesett, hogy bikiniben egyáltalán nem feszengek, fehérneműben viszont igen.

Pedig a kettő ugyanaz, csak épp az alsóneműnek alul kell maradnia, mert ez a szabály. Emlékszem, milyen vagányan szeltem az utcákat 2005-ben tinédzserként trapéznadrágban és fejkendőben. Ma már, ha fizetnének sem venném fel eme csodás ruhadarabokat. Mindig az számít, hogy ahol élsz, ott éppen mi a szokás.

Itthon sok nő szórja a pénzt szoláriumra, Thaiföldön viszont a fehér bőr a szép (mert mindig az kell, ami nincs). Bármit megteszünk, hogy trendik legyünk - akkor is, ha butaság...

A hazai szépségideál

Magas, vékony nő darázsderékkal, de azért a cickók rendben legyenek - teljesen realisztikus elvárás ugyebár. A push-up melltartók csak úgy repkednek a bevásárlókosarakba, pedig ez nem jó senkinek. Aki hordja, annak azért, mert nélküle nem elégedett az "ikrekkel", ráadásul rohadt kényelmetlen is. A férfiaknak pedig azért, mert az ismerkedést követő első éjszakán jön a meglepetés... Kicsit olyan, mint mikor kibontod a zacskó chipset, és csak feleannyi adag van benne, mint amire számítottál.

Hódít a zsiráfnyak!

A burmai nőkhöz képest persze szerencsések vagyunk, mert ott a lányok már kicsi koruktól gyűjteni kezdik a nyakukat körbefonó fémgyűrűket. Az évek múlásával egyre többet és többet aggatnak magukra. A gyűrűk egy idő után a nyakat fel-, a vállakat lenyomják. Így az idősebb nők bizarr zsiráfnyakra tesznek szert. Ha leveszik az "ékszert", kinyúlt nyakizmaik és deformált csigolyáik miatt iszonyú fájdalmat éreznek. De hát biztos megéri...

Forrás: Shutterstock

Műttesd magad Barbie-babává!

A koreaiaknak sem kell a szomszédba menni a hülyeségért, Kelet-Ázsiában messze ők a plasztikai műtétek éllovasai. Az ottani nők - mindenféle realitásérzéket mellőzve - Barbie-babára akarnak hasonlítani: kicsi arc, hófehér bőr, csöpp ajkak és hatalmas szemek. A K-pop befolyása hatalmas, kis túlzással mindenki az aktuális sztár vonásait követve fekszik kés alá.

Legyél dögös, lányom - csak úgy boldogulhatsz!

Dél-Amerikában is elvárások tömkelegével kell szembenézniük a lányoknak. Az ottani végzet asszonyának kerek melle és feneke van, de azért nem baj, ha vékony. A kislányokat az idősebb generáció arra neveli, hogy minél véznábbak maradjanak. Ha felszednek némi pluszt, jön a klasszikus cseszegetés. Sajnos itt is érvényesül a "minél fehérebb, annál szebb" irányzat - és mivel a harmadik világról beszélünk, egy jó külsővel sokszor többet érnek el a lányok, mint egy diplomával. Ráadásul hiába nincs pénzük, rengeteget költenek kozmetikai szerekre. Köszönjük szépen, reklámok és társadalmi nyomás!

Ha tökéletes az orrod, tutira gazdag vagy!

Iránban minden az orr formájától és méretétől függ, a tökéletes nózi ugyanis státuszszimbólum. Sok nő plasztikai műtét után még sokáig az orrán hagyja a tapaszt, hogy a "pórnép" lássa: ő ilyesmit is megengedhet magának anyagilag.

Forrás: Shutterstock

Csak természetesen!

A franciák bezzeg tesznek a fentihez hasonló elvárásokra. Ők ugyanis a természetesség hívei: a véletlenül megvásárolt borotva sok esetben évekig ott porosodik a sarokban. A szemöldökcsipeszt szintén nem preferálják. A sminkkészlet szintén nem fogyóeszköz, a francia nők vígan kimennek az utcára alapozó, rúzs és szemhéjtus nélkül is.

A nők világszerte ki vannak téve a társadalmi elvárásoknak - mégis úgy gondolom, hogy nem lehetetlen ez a nyomás alól felszabadulni. Nem jövök a "fogadd el magad úgy, ahogy vagy" prédikációval, de biztos vagyok benne, hogy az elvárások a te energiáidat is leszívják. Szóval, foglalkozz inkább a boldogságoddal! Mindenkinek úgysem fogsz tetszeni.

Így alakultak a szépségideálok a történelem során.http://www.she.hu/kultur-mi/20180727-igy-alakultak-a-szepsegidealok-a-tortenelem-soran-weber-krisztina.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.