Spanyolország felfedezni Barcelona látnivalók Costa Brava utazás úticél
Spanyolország keleti partjának gyöngyszeme a Costa Brava, ami Barcelonától mindössze pár kilométerre helyezkedik el. Mindkét helyszín tökéletes lehet egy elképesztő nyaralásra, függetlenül attól, hogy csak pár napra vagy egy hétre tervezel.

Picit elkalandozva most nem a szokásos "muszáj megnézned" nevezetességeket ajánlom figyelmedbe, inkább egy "legnagyobb élmények" listát mutatok. Szuper dolog múzeumokat látogatni, történelmi kincseket felkeresni, de most jöjjenek azok a pillanatok, amikre egész életedben emlékezni fogsz!

1. A tibidabói panorámaliftben magadba szívni a mesés látványt

Tibidabo a Serra de Collserola hegység legmagasabb pontja, tetején eléd tárul egész Barcelona! A legjobb benne, hogy csak egy rövid buszútra van a belvárostól, így néhány euróért pillanatok alatt egy még izgalmasabb tájra érkezel. Itt található Spanyolország legrégebbi vidámparkja is, ahol a látványban való gyönyörködést összekötheted egy kis adrenalinnal.

Száguldj le visítva a vízi hullámvasútról, és a szintek között utazva a panorámaliftből csodáld meg fentről Barcelonát!

Forrás: Ivanova Daniella saját képe

2. Kávét szürcsölgetni a Las Ramblason

Színes forgatag és kavalkád a Barcelona szívében található Las Ramblas jellemzője. Igazi fesztivál hangulatot idéz, az emberek mosolyognak, nevetgélnek, hevesen gesztikulálnak, a több kilométer hosszú út szélein pedig virágos bódék, szuvenír boltok, kávézók és éttermek sorakoznak. Ülj ki egy kávézóba, és miközben szürcsölöd a fekete nedűt, figyeld ezt az őrületes nyüzsgést, ahol minden él, minden pezseg!

Forrás: iStockphoto/Eric Hood

3. Lenyomni egy kiadós edzést a tengerparti "konditeremben"

Fülhallgatót be, edzős rucit föl, irány a tengerpart, azon belül is a barcelonai Outdoor Training Spot! Azért itt már a látvány is önmagáért beszél: izmos, félmeztelen pasik gyúrnak a napsütésben, a lélegzetelállító panoráma pedig csak hab a tortán. A zene, a forró nyári napsugarak és a természet közelségének egyvelege elképesztően inspirálóan tud hatni ránk, így ez a tréning teljesen más lesz, mint a többi!

Forrás: Getty Images/Alfredo Allais

4. Forró csókot váltani a Sagrada Familia tövében

Ha már elég szelfit lőttünk magunkról a Sagrada Familia előtt, bújjunk el a tó mögötti lombos fák árnyékában! Esténként már a tömeg is elvonul, így egy padra kuporodva, egymást ölelve, csókolva adhatjuk át magunkat a pillanat varázsának, miközben ez az impozáns épület magaslik felettünk.

Forrás: Ivanova Daniella saját képe

5. Megvacsorázni a tenger mellett egy fáklyákkal díszített teraszon

Calella egyik legkedveltebb étterme a Nui Beach, ahol esténként élő zene szól, hangulatos fények tarkítják a teraszt, az emberek pedig jókedvűen, meghitt hangulatban vacsoráznak. A "beach hangulat" itt egyszerűen elképesztő, mintha csak egy latin szappanoperába csöppent volna az ember lánya: fáklyák lobognak körülöttünk, a tenger hullámzik, illatoznak a tengeri finomságok, és vérpezsdítő latin ritmusok varázsolják körénk az igazi spanyol életérzést!

Forrás: Ivanova Daniella saját képe
Forrás: Ivanova Daniella saját képe

6. Városnéző kisvasúttal kanyarogni a mediterrán utakon

Pattanj fel egy városnéző mozdonyra és engedd el a mindennapok stresszes gondolatait! A monoton zakatolástól szinte meditatív állapotba kerülsz, és nincs más dolgod, mint pihenni, és csodálni a tájat.

Forrás: Getty Images/Salima Senyavskaya

7. Hajókázás közben rejtett kis partszakaszokra bukkanni

A több állomáson is kikötő Dofi Jet Boat fantasztikus élményt nyújtott nekem, amikor Costa Braván nyaraltam. Számos paradicsomba illő helyszínen lehorgonyoztunk, ezért jó előre tudni, hogy hol szeretnél leszállni, mert a hajókázás előtt kell megvenni a jegyet.

Odafelé érdemes kinézni a legszebb partszakaszokat, így a visszafelé úton már leszállhattok a választott állomáson, és kedvetekre pihenhettek, romantikázhattok a festői szépségű öblökben! Ennek a kis túrának hála olyan rejtett kis zugokra bukkantam, amikről álmodni sem mertem.

Forrás: Ivanova Daniella saját képe

Remélem, sikerült meghoznom a kedvedet egy igazán élménydús nyaraláshoz.

Kalandokra felkészülni, irány Spanyolország!

Álomnyaralás - 7 nap egy óceánjáró hajónhttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170406-nyaralas-utazas-alom-oceanjaro-hajo-tenger.htmlKirándulás az angol vidéken - avagy London határain túlhttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170510-anglia-londonon-tul-egy-napos-kirandulas-hyde-hall-stonehenge-bath-salisbury.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.