alkohol okosan másnaposság ivás Macskajaj tippek
Biztos már neked is volt "szerencséd" irtózatos másnapokhoz, amihez nem is kell feltétlenül borzasztóan sokat innod.

Sokkal inkább a rosszul kivitelezett piálás a felelős a másnapi szenvedéseidért. Mert bizony ezt is lehet okosan csinálni. Nos, ha szeretnéd, hogy SOHA többé ne kelljen másnaposan haldokolnod, akkor kövesd az alábbi pár szabályt! - Hidd el, tényleg segítenek.

Forrás: iStockphoto

1. Éhgyomorra NE igyál!

Talán kár is volt leírnom, annyira egyértelmű. És ha valaki nem akut alkoholista, akkor gondolom csak délután/este kezd el inni, amikor már van valami a gyomrában. Ellenkező esetben könnyen megtörténhet, hogy te leszel a leggyengébb láncszem a buliban, aki először kihullik... Ugyanis az alkohol irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal erőteljes rosszullétet idéz elő.

2. Előtte valami nehezebbet egyél!

A fentiekben leírt rosszullétet könnyedén elkerülheted, ha valami nehezebben emészthető ételt fogyasztasz ivás előtt. Ez lassítja majd az alkohol felszívódását, és a pia nem fog pikk-pakk kiütni. Ha semmiképpen nem megoldható, hogy rendesen vacsorázz, legalább egy kis kanál olívaolajat nyomj be, az védi majd a nyálkahártyát.

Forrás: iStockphoto/oneinchpunch

3. Kísérd le vízzel!

Az alkohol vízelvonó tulajdonsága miatt nagyon fontos a hidratálás is! Egy-egy pohárka ital között tolj be 2 deci bubimentes vizet - nagyon szétcseszheti a másnapodat, ha ezt kihagyod...

4. Ne keverd a piákat!

Főleg koktélok esetén tud jól fejbe vágni, ha nem tudod, hogy miből mennyi van a poharadban. Megeshet, hogy valamelyik összetevőre érzékenyebben reagálsz, aminek szintén rossz vége lehet. Például a buli egy pontján "teleportálsz", és otthon az ágyadban magadhoz térve fogalmad sincs róla, hogyan kerültél haza.

Forrás: iStockphoto/Jacob Ammentorp Lund

5. Kerüld a szénsavas italokat!

Ezek ugyanis meggyorsítják az alkohol felszívódását, plusz szintén irritálják a gyomor nyálkahártyáját. Szóval előbb-utóbb biztosan jól ki leszel ütve egy kis rumos kólától. Próbáld inkább almalével, vagy ha nagyon nem jön be, idd tisztán, ásványvízzel kísérve!

6. Ne igyál mellé koffeintartalmú italt!

Ez csak tetézi az alkohol vízhajtó hatását, mivel a koffein is elvonja a vizet (dereng valami?). A vodka, amit ledöntesz még hagyján, de az energiaital, amivel iszod, na, az a főbűnös! (Én mindig is mondtam, hogy a vodka jó barát. :) )

7. Ismerd a határaidat!

Tudd, hogy meddig mehetsz el anélkül, hogy hülyeségeket csinálnál, vagy rosszul lennél. Ha pedig nem tudsz nemet mondani, akkor legyen veled valaki, aki ismer és vissza tud fogni, ha elszaladna veled a ló!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.