Nyár veszély védelem punci vagina fertőzés
Imádom a harmincfokos meleget és a napsütést, ha tehetném, egész nap csak a vízben lubickolnék. A nyár számomra azonban nemcsak a vakációt, a kikapcsolódást jelenti, hanem azt a fránya izzadást is.

Ráadásul ilyenkor könnyen összeszedek valamilyen női nyavalyát, ami aztán végképp elrontja a napjaimat. Azt hiszem, ezzel a problémával nem vagyok egyedül... Ezért a legfontosabb kérdés, hogy mit tegyünk, és mit ne, ha szeretnénk gondoskodni az intim testrészek védelméről.

Semmit nem szabad túlzásba vinni!

A hüvelynek saját öntisztító mechanizmusa van, a kémiai tisztítószerek azonban könnyen megváltoztathatják annak természetes pH-ját. Ennek eredményeként pedig olyan tünetekkel számolhatsz, mint az irritáció, a viszketés és a kellemetlen szagok. Az egészséges hüvelyflóra fenntartása érdekében használj olyan termékeket, amelyek megóvják ezt a kényes egyensúlyt! Bár nagyon csábítóak az illatosított kencék, allergiás reakciót válthatnak ki a hüvelyben, illetve a szeméremtest környékén. Helyettük inkább válaszd azokat, amik természetes anyagokból készültek!

Forrás: iStockphoto/vadimguzhva

Vizes bikiniben ücsörgés? Felejtsd el!

A strandolás a legjobb szabadtéri program kánikulában, de egy csúnya hüvelyfertőzés simán elronthatja az élményeket. A nedves fürdőruhák remek táptalajt biztosítanak a gombák és baktériumok számára, így ezeket érdemes úszás után mielőbb szárazra cserélni. Fürdés, úszás után alaposan töröld át a testedet (a nemi szervek kiemelt figyelmet igényelnek), mert a nedvesség bizony kedvez a kórokozók elszaporodásának.

A tanga szexi, de veszélyes

Fontos, főleg ezekben a meleg hónapokban, hogy milyen alsóneműt választasz, de nem elég csak az esztétikára helyezni a hangsúlyt. A műszálas és túl szoros darabokat nyugodtan felveheted a tiltólistára, ezek alatt ugyanis könnyen befülled a bőröd, megfelelő környezetet teremtve a gombák szaporodásának. Hogy a forróságban ne rontsd tovább a helyzetet, viselj lengébb, természetes alapanyagból készült ruhákat, amelyek elősegítik az intim területek szellőzését!

Forrás: iStockphoto/ALEXANDER DOBROVODSKY

Legyél óvatosabb a piros betűs napokon!

Nyáron fokozottabban kell ügyelni az intim higiéniára - különösen menstruáció idején. Ha tampont használsz, figyelj arra, hogy a felhelyezés tiszta körülmények között történjen, és csere előtt mindig moss kezet, hogy ne kerülhessenek kórokozók a hüvelyedbe! A nagy hőségben ajánlatos a tampont és a betétet is három-négyóránként cserélni, hogy megelőzd a kellemetlen szagokat és a kínos foltokat. Azt pedig talán mondanom sem kell, hogy a tampont fürdés után azonnal el kell távolítanod!

Oké, hogy szép puncira vágysz, de mindenáron?

Mi, nők a vakációszezonban gyakrabban szőrtelenítünk, de néha hajlamosak vagyunk túl messzire menni a pihe-puha (punciért) bőrért. Akár borotválod, akár gyantázod az intim területet, várj legalább 48 órát a napozással és strandolással! A bőr regenerálódásának idő kell, a nyugtató, fertőtlenítő hatású készítmények pedig segítenek javítani az érintett terület állapotát. Még egy jó tanács: ügyelj a megfelelő eszköz kiválasztására, hiszen rendkívül érzékeny területről van szó, a közös borotva pedig komoly veszélyforrást jelent!

Viszlát, kidörzsölődött combok!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170717-comb-kidorzsolodes-pirosodas-tippek-trukkok-nyar-meleg.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.