nyaralás Nyár kevés pénzből pihenés
Nincs is annál jobb érzés, mint mikor a 45 fokos szobádban az ismerőseid posztjait nézegetve azon gondolkozol, miből nyaral mindenki külföldön...

Közben pedig szomorúan szopogatod a 100 forintos jégkrémet. Mivel nálam sem nő otthon a kertben pénzfa, beindultak az agytekervényeim, milyen nyári programok vannak 10 000 Ft alatt.

1. Velencei-tó

Közelsége miatt a budapestiek előnyben vannak, a fővárosból egy retúrjegyet (BKK bérlettel) megúszhatsz 1600 Ft-ból, az utazási idő is kevesebb, mint egy óra. A strand szinte mindenhol ingyenes, a lángos olcsó, a tavat pedig körbe lehet biciklizni, ha már meguntad az egész napos pancsolást (úgysem fogod).

Forrás: Facebook/ Velencei-tó hivatalos turisztikai oldala

2. Esztergom-Párkány

Esztergom szintén nem nagy távolság a fővárosban élőknek. Azoknak a pároknak, akik vágynak egy kis romantikus, andalgós programra, kötelező úti cél. A Bazilika szépségét nem kell ecsetelni, a város strandfürdője pedig meglepően jól kiépített. Egyébként leginkább Párkányból nézve tárul elénk Esztergom teljes szépségében. Itt érdemes beülni a helyi középkori étterembe. Ráadásul így azt is elmondhatjuk, hogy jártunk külföldön.

Forrás: Wikipedia

3. Ahol mindig jó: a Balaton

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a magyar tengert. Érdemes leugrani ide akár egy röpke hétvégére is. Ha pedig tényleg pihenni szeretnél, Balatonfüredet ajánlom. Messze a leggyönyörűbb város, az augusztusi borhetek mellett még kismillió programlehetőség vár. A kis falvakat viszont személy szerint elkerülném, ott a Balatonon kívül tényleg nincs semmi.

Forrás: iStockphoto/Gábor Páll/Pgaborphotos

4. Gyönyörű nagyvárosok: Pécs, Szeged, Eger

Érdemes tudni, hogy van élet Budapesten kívül is, és ha csak akár egy hétvégére ki tudsz szakadni a napi rutinból, az is csodákra képes.

  • Pécs főtere valami bámulatos, a város a török korból megmaradt építészeti remekműveivel egy igazi aranybánya a történelem szerelmeseinek.
  • Szegeden érdemes nappal egy kiadós sétát tenni a belvárosban, éjjel pedig kiülni a Tisza-partra egy üveg bor társaságában.
  • Eger városát szintén be lehet járni egy fél nap alatt, a vár fantasztikus, ráadásul közvetlenül ráláthatsz a főtérre.
Forrás: iStockphoto/goce/Goce Risteski

5. Duna-parti strandok

Igen, ezek még mindig léteznek, ráadásul ingyenesek, és kevésbé veszélyesek, mint beúszni egy bányató közepébe. Hétvégi kikapcsolódásnak tökéletes. A legszebb szabadstrand talán a dunabogdányi, amit érdemes egy kirándulással is egybekötni.

Forrás: iStockphoto/Zivica Kerkez

+ 2 tipp spórolósoknak: telekocsi és Airbnb

Csak sajnálni tudom, hogy nem fedeztem fel előbb a telekocsit! A tömegközlekedési eszközökhöz képest kétszer olyan gyors, és feleannyiba kerül. Facebookon rengeteg ilyen csoport van, de az igazi nagy gyűjtőhely az oszkar.com.

Ha nincs sok pénzed a szállásra, viszont zavarna a dohszag a Piroska Panzióban, akkor neked találták ki az Airbnb-t. Itt a tulajdonosok a saját lakásukat/szobájukat adják ki. Ha el tudod engedni az elvárásodat, hogy a svédasztalos reggeli illatára kelj egy 4 csillagos szállodában, akkor imádni fogod. Mert ettől függetlenül megbízható és igényes megoldás.

A lényeg, hogy nem kell otthon zokogva a tavalyi nyaralós fotókat nézegetned. Okosan, kicsit utánaszámolva akár két-három hétvégi program is összehozható a nyárra. Olyan hely pedig mindig akad, ahol még nem jártál.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.