nyaralás szervezés spontán görcsölés utazás
Jól tudom, hogy a tudatosság korát éljük. Ez amolyan elvárás lett mára. Az a normális ember, aki percre pontosan beosztja az idejét, jó előre leszervezi az életét. És természetesen pont emiatt mindenre jut is ideje.

Nála mindig makulátlan rend és tisztaság van, vasalt ruhákban jár, nem lógja el a napi edzést egy spontán összeülős dumálás miatt, és az is biztosra vehető, hogy a soron következő utazása állomásait is napirendi pontokba szedte.

Forrás: iStockphoto

Első körben fontos tudatosítani, ha már úgyis a tudatosságon lovagolok, hogy nem szeretnék senki feje felett pálcát törni. De talán mégis. Egy picit revansot venni azoktól, akik rommá piszkálnak minket, káoszimádókat. Bár azt nem állítom, hogy egyáltalán ne lenne igazuk. Azt viszont igen, hogy van 3+1 tuti tippem, hogy miért jó, ha utazáskor sarokba hajítod a precízen szervezett életedet.

1. Repjegy vadászat

Bármilyen meglepő is, de nem muszáj mindig hónapokkal előtte megvenni. A tengerentúli járatoknál például többször tapasztaltam, hogy sokkal kedvezőbb áron juthattam hozzájuk, ha 2-3 héttel a tervezett repülés előtt vettem meg. Nem mondom, hogy nincs benne rizikó, de örök igazság, hogy aki mer, az nyer(het).

2. Szállás

Abszolút jolly joker. Iszonyatosan nagyot szakíthatsz vele, ha nem parázod túl. Erre a tudásra Los Angelesben tettem szert. Akkor teljesen nyugodt voltam, hogy minden napra megvan a szépen lefoglalt szállásunk. Ám a kisördög nem aludt, ezért gyorsan csekkolni akartam, hogy minden rendben van-e. Mint kiderült, nem volt. Négy egymást követő napon nem volt alvóhelyünk. Miután levert a víz, és éppen a sírógörcs kerülgetett, felfedeztem, hogy simán vannak még szabad szállások. Sőt, sokkal, de sokkal jobb áron, mint az előre foglaltak.

Forrás: Getty Images/andresr

Ugyanis a nagyvárosokban ki akarják adni a szobákat. Mindet. Így nem ritka, hogy 60-70%-kal olcsóbban tudsz aludni méregdrága hotelekben. Holott normál áron csak messziről csorgathatnád utánuk a nyálad.

Veszélyfaktor: ez az opció csak nagyvárosokban igazán működőképes. Ha egy pici szigetre mész főszezonban, és nem foglalsz előre szállást, akkor tényleg könnyen megeshet, hogy éjszakára a csillagos ég alatt találod magad.

3. Autóbérlés

Teljesen hasonló elven működik, mint a hotel: egyáltalán nem érdemes előre foglalni. Sok esetben még alkudni is lehet a feltüntetett árból, avagy extra szolgáltatást belealkudni a normál árba. Jó hír, hogy ez még a legtöbb kisebb szigeten is megbízható. Autók vannak rogyásig, és alig várják, hogy kiadhassák őket.

Forrás: iStockphoto

+ 1 Városnézés

Persze megeshet, hogy a szervezetlenség miatt kihagysz 1-2 eget rengető turistalátványosságot - ahol nem mellesleg hosszú órákat vesztegethetsz el sorban állással. De választhatod azt is, hogy nyakadba veszed a várost, és hagyod magad sodródni az árral. És esetleg abban a szerencsében lesz részed, hogy a Laravel atyjával, Taylor Otwell-lel ebédelhetsz.

Azoknak, akik informatikában kevésbé jártasaknak, megsúgom: Taylor a világ egyik leghíresebb programozója, a "kockák világában" népszerűsége George Clooney-éval vetekszik. Milliós nagyságrendben kell gondolkodni, ha ügyfélként jelentkeznénk be hozzá. Egy Twitter posztnak hála azonban megláttuk, hogy épp a közelben tartózkodik, és "próba, cseresznye" alapon meginvitáltuk egy Central Parkos piknikre. Ő elfogadta, mi pedig 25 dolcsiból abszolváltuk azt, ami más esetben megfizethetetlen lett volna számunkra. Jó, bevallom, hogy ez az ízig-vérig kocka férjem álma volt, de nekem is jó érzés boldognak látni a szerelmemet.
Forrás: Baranyai Kata saját képe
Egyedül Thaiföldön - Csodaország elérhető áronhttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170808-nyaralas-utazas-thaifold-csodaorszag-azsia.htmlAz utolsó darabka a Monarchiából - avagy Zsuzsi Szlovéniában járthttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170802-utazas-tura-szlovenia-barlang-to-cseppkobarlang-nyaralas.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.