választás típus megfelelő sportolás sport Stúber Gyöngyi
A fitnesz trendek évről évre változnak, sorra jelennek meg az új edzéstípusok. A technológiai fejlődés is gyorsítja ezt a folyamatot (fitness tracker, okos óra, kibővített valóság, gépek, eszközök).

Nem csoda, ha sokan csak szájtátva állnak a mérhetetlen kínálat előtt, és nem tudják, mégis melyiket válasszák. Ha neked sincs ötleted, hogy mi alapján válaszd ki, melyik sport az, ami tényleg neked való és tartósabban is tudnád csinálni (de már nagyon szeretnél végre elkezdeni mozogni), akkor olvasd el az alábbi összeállítást!

HIIT – 2017 egyik legmenőbb edzésformája

Ha kevés az időd a mindennapokban, bírod és szereted is a gyűrődést, és nem mellesleg a tested átalakítása szempontjából hatékony és gyors edzésformát szeretnél, akkor ez lesz a neked való!
A HIIT (High Intensity Interval Training) jelentése "magas intenzitású intervallumos edzés". A lényege, hogy saját testsúllyal kell dolgozni, az edzés időtartama meglehetősen rövid, az alatt kell meghajtani magad.

Forrás: Sutterstock

A brutális gyakorlatokat alacsony vagy közepes intenzitású etapok váltják. Tehát váltakozva kell beleadni mindent, majd kicsit lazítani, aztán újra jól megnyomni.

Egyre több itthoni edzőterem bővíti a palettáját ezzel az órával, de sok otthon végezhető edzéstervet lehet találni az interneten is.

Előnyei:

Nagyon felpörgeti az anyagcserét.

Gyors és kényelmesen megoldható (kb. 30-45 perc egy edzés).

Nem szükséges hozzá semmilyen felszerelés.

Hastánc – a legnőiesebb mozgásforma

Ha szeretsz táncolni, szeretnéd megtapasztalni saját nőiségedet, és olyan mozgást végezni, ami teljes mértékben a női anatómiára van kitalálva, akkor a hastánc jelentheti a megoldást!

Ez a tánc Indiától Marokkóig mindenféle népcsoport hagyományait magában foglalja. Évezredes gyökerei vannak, a misztikus kelet női bölcsességét tartalmazza. A harmonikus mozgás, kifinomult törzsizolációs és csípőmozdulatok jellemzik, erőteljes, mégis lágy. Általa kifejezheted bármely érzésedet, igazán önmagad lehetsz.

Forrás: Sutterstock

Manapság számos hastánc oktató és stílus közül választhatsz: táncolhatsz egyiptomi, török vagy show hastáncot, de választhatsz fúziós irányzatokat is, folklórt vagy törzsi hastáncot is.

Előnyei:

A segítségével kiszakadhatsz az elférfiasodott világból, és megtalálhatod saját magadban a NŐT.

Erősíti a törzs izmait, általa szuper lesz a tartásod, és finomodnak a mozdulataid.

Részese lehetsz egy igazi jó, női közösségnek.

Jóga - az örök klasszikus most újra népszerű

Ha ki akarsz szakadni az őrült tempójú taposómalomból, és szeretnél aktívan tenni a testi-lelki egészségedért, akkor a jóga lehet számodra az ideális mozgás!

Számos ága között minden jógázni vágyó találhat magának valót: vannak dinamikusabb és nyugodtabb órák, számos helyen tartanak már gerinc, kismama és aerial jógát is (amikor vastag selyemköteleken lógva gyakorolják a pózokat). A jóga tradíciók több ezer éves múltra tekintenek vissza, és a modern életvitel sok problémájára adnak hatékony választ, mint pl. a stressz, a gerincproblémák és az ülő munka káros hatásai.

Forrás: Sutterstock

Érdekes módon a jóga ismét reneszánszát éli a fitnesz világ fősodrában, gombamód szaporodnak a jóga stúdiók. Számos új irányzat alakul ki a hatására, miközben egy másik mozgásformával fuzionálják. Jóga alapokon nyugszik például a BodyArt és a Nia is.

Stúber Gyöngyi

Előnyei:

Hatékony stresszoldásra, és egyben kemény fizikai edzés is.

Segít a gerinc izmainak erősítésében, a vázizmok fejlesztésében.

Általa elmélyedhetsz önmagadban, tudatosíthatod fizikai folyamataidat.

Lila foltok és rúdtánc http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170519-sport-rudtanc-nem-csak-tancora-tipp-kemeny-edzes-izomlaz.html

Nyitókép: Sutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.