tippek Blondie időbeosztás hatékony megoldás
Folyamatosan a naptáram szerint élek, mert másképp nem tudnék okosan zsonglőrködni az időmmel. Valljuk be, nem könnyű egyszerre minden fronton helytállni - szépen, sportosan, csinos ruhában, intelligensen, ahogy egy modern, emancipált nőtől elvárják.

Ezek az én bevált tippjeim, hogy ne fulladjanak káoszba a napjaim:

Mindenekelőtt: kell egy határidőnapló!

Nem Facebook eseménynaptár, nem Google Drive a teendők listájával, amit utána soha nem nézel meg, vagy eleve el is felejted, hogy felírtad. Nem is telefon, mert ellopják, összetörik, lefagy, lemerül, lenémítod. Tudom, hogy az appok korát éljük, de én akkor is állítom, hogy a határidőnapló a leginkább kézzel fogható agypótlék. Bármit felírhatsz, az nem fog elveszni egy frissítéskor, évek múltán is visszanézheted, éppen hol tartottál az életedben ekkor és ekkor, valamint miért rajzoltál a teendők mellé szívecskéket - na jó, ez a dolog kedves része, nem a praktikus.

Forrás: Shutterstock

A mindig jolly joker lemondott találkák

Tök jó lenne már befejezni a házimunkát, vagy elolvasni a könyvet, amit múltkor majdnem elkezdtél? De azért a munka mellett nem árt, ha társasági életed is van azon kívül, hogy belülről nézed a szemhéjadat. Élj az újratervezés lehetőségével: ha az egyik találkozódat lemondják, ne puffogj, inkább gondold át, mi hasznosat tehetsz helyette! Nekem ezek ajándék edzés órák, az esetek többségében pedig a munkahelyemen tartok sportfelszerelést az ilyen helyzetekre.

Lefekvés előtti agytorna

Gondolj bele: ha minden este - na jó, a másnapokat és a bulikat leszámítva - csupán fél órát szánsz arra, hogy olvass, angol szavakat tanulj, színezz, esetleg egyéb hobbidnak élj, fél év alatt mennyit tudna fejlődni a szókincsed, a jellemed, vagy éppen mennyivel jobban megy majd a kikapcsolódás?

A rendelés, mint időspóroló

Lássuk csak, mire van szükség ahhoz, hogy megfőzz egy adag kaját: böngészés a neten egy új recept után - mert a régi kosztot már unod -, listaírás, bevásárlás, alapanyagok előkészítése, főzés. Ez barátok között is legalább egy óra. Egy? Inkább kettő! Jó esetben csak annyi, ha nincs sor a boltban, a busz is időben jön, dugóba sem kerülsz, és nem alszol el a fáradtságtól, amikor végre hazaesel. Van, akit ez kapcsol ki, de ha fejlődni, haladni akarsz 2018-ban, vedd igénybe a mama konyhát (is), vagy rendelj magadnak (egészséges) kaját, akár minden napra, de alkalmazhatod a bevált trükköt: egy hétre előre megfőzöl magadnak. (Mindezt úgy állítom, hogy egyedül élek, és sok a teendőm - nyilván mindenki tegye a tippet oda, ahova szeretné.)

Forrás: Shutterstock

Sportos találkozó

Többször is eljátszottam, hogy a baráti találkozóimat konditerembe szerveztem, így nemcsak összefutottunk, de kölcsönösen motiváltuk is egymást edzés közben. Nem linkeskedtük el az alkalmat, a kardió gépeken izzadás közepette is tudtunk beszélgetni, azaz egyszerre két hasznos dolgot csináltunk aznap: ápoltuk a kapcsolatunkat, és sportoltunk. Ugyanez jó és egészséges trükk akkor is, ha a pároddal sincs elég időtök egymásra.

Bocs, nincs időm barátkozni...http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20171005-baratok-baratsag-ido-kifogas-csaszar-zsanett.html

Sorakoztasd a teendőket!

Írj listát! Mindenről, akár órákra beosztva. Nálam ez a következőképpen néz ki: minden reggel felírom egy papírra, amit meg kell csinálnom, még a bevásárlást és a telefonhívásokat is. Majd következik a fontossági rangsorolás, ami az alappillére az egésznek. Ahogy fogynak a teendők, elkezdem áthúzni őket, és minél kevesebb van belőlük, annál jobban érzem magam. Teljesen áthat a szupererő, amivel sikerült egy újabb, kimaxolt napot lehoznom az évben.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.