Nyár nyári szünet gyerek szünidő programok tippek Szabó Mariann szülők home office
A home office egyik előnye, hogy nyáron nem kell a kisiskolás gyerekeim felügyeletével logisztikáznom. De ilyenkor nemcsak a háztartás és a munka között kell egyensúlyt teremteni, hanem sportszerű nehezítésnek ott van a "Mit csinálunk ma?", "Mi lesz a kaja?" és az "Unatkozom!" szentháromság is.

Általában egy hét táborozással, egy másik hét pedig a családi nyaralással telik. Ahhoz, hogy nekik a nyár többi része is tartalmasan teljen, nekem pedig jusson időm a munkára, szükség van néhány taktikára. Íme, nyolc jó tanács, hogy ne menjetek egymás agyára!

1. Készítsetek nyári bakancslistát!

Nem muszáj óriás programokkal teleírni, ne szívasd magad, legyenek elérhető tervek! Például táncolni az esőben, sátorozni a kertben vagy elmenni egy régóta halogatott programra. Jól jön majd a lista az unatkozós napokon. Valamint, ha rád olvassák szeptemberben, hogy nem csináltatok semmit egész nyáron, elég csak eléjük tolni a kipipált listát.

2. Kelj fel korábban!

A nyári szünetben te is hajlamosabb leszel a lustálkodásra. Pedig reggel sok időd lehet, ameddig a gyerekek felébrednek. Kelj időben, indítsd zuhannyal a napod, hagyd a kávét, e-maileket, Facebookot későbbre!

Forrás: Shutterstock

3. Menjenek dolgozni!

Ha lehetséges, beszéld meg apukával, hogy egy napra vigye magával őket dolgozni. Élvezze egy kicsit ő is a szünetet! Ezt a napot igyekezz hasznosan tölteni! De nem ám a rég halogatott házimunkával. Nem. Kádfürdő, körömlakk, arcpakolás, popcorn, film. Ne sajnálj magadtól egy szabadnapot, és lepd meg őket egy kicserélt anyával!

4. Ne kérdezd meg, hogy mi legyen a kaja!

Csak rakd eléjük! Találd ki a menüt legalább három napra előre! Ha elkezded kérdezgetni a gyerekeket, akkor szinte biztos, hogy mindenki mást szeretne. A suliban sem kérdeznek meg mindenkit egyesével, hogy mit enne. Ráadásul, ha beleesel ebbe a csapdába, akkor készíthetsz órákig rakott palacsintát vagy aranygaluskát. Hagyd meg ezt a nagyiknak! Egy csomó időt és energiát spórolsz magadnak.

5. Jöjjenek csak a barátok!

Nyáron jó esetben átjáróház van. Ne morogj miatta, ez neked csak jó! Ha átjönnek a barátok a gyerekekhez, egyrészt lefoglalják egymást, nem téged nyaggatnak, másrészt nem csámborognak el, nem kell aggódnod, hogy merre járhatnak. Ne várd meg, amíg szólnak, hogy éhesek vagy szomjasak! Keverj egy nagy kancsó limonádét, tegyél eléjük teasüteményt vagy gyümölcsöt, és meglátod, egy pár órán át nem lesz rád szükségük. Ilyenkor jó barátaid lehetnek a papírpoharak és -tányérok, így megúszol egy mosogatást is!

Forrás: Shutterstock

6. Menjetek el otthonról!

Nincs kedved főzni? Unod a nyári napi rutint? Menjetek csavarogni! Ha egy nap hamburgert, palacsintát vagy goffrit ebédelnek, attól még nem leszel szaranya! Ne mondd el nekik, hogy hová mentek, legyen meglepetés! Ha megkérdezed, kinek mihez lenne kedve, akkor jogosan jön szóba Hawaii vagy a holdra szállás. Aznap a lakás is rendben marad, hiszen nem lesz otthon senki, aki szétrámoljon.

7. Dolgozz előre!

Ha teheted, próbálj előre dolgozni! Egy jól előkészített munka gyorsabban és hatékonyabban elkészül. Tervezd meg előre, hogy melyik nap mit végzel el, erre alkalmasak a reggelek, amikor a gyerekek még alszanak. Így nem kell kapkodnod majd a határidők miatt.

+1 Fáraszd le őket!

Ha akarsz magadnak egy nyugodt estét, olyan programot csinálj, ami csak nekik fárasztó, neked nem! Egy régóta halogatott kalandpark vagy játszóház, vizes program, ahol megteheted, hogy a partról figyeled őket, tökéletes. Ők fáradnak, te pedig pihenhetsz vagy dolgozhatsz, és lesz végre egy este, amikor hamarabb dőlnek ki, mint te.

Mit kezdjek a gyerekkel a nyári szünetben?http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20180719-tippek-programok-a-nyari-szunidore-hogy-ne-orulj-meg-a-gyerekedtol-greta-may.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.