ősz otthon Császár Zsanett díszítés dekoráció
A hideg, a korai sötétedés és az egyre rövidülő nappalok a hangulatodat is negatívan befolyásolhatják. Szerencsére sokféleképpen felveheted a harcot a szomorúsággal és a levertséggel.

Egy egész estés mozimaraton a barátnőiddel, egy kiadós erdei túra, vagy akár egy wellness hétvége tökéletes ellenszer, hiszen könnyen kimozdít az egykedvűségből. Ám olykor elegendő néhány apró változtatás a lakásban, ami új lendületet és inspirációt visz az életedbe, és - nem mellesleg - szuper időtöltés a borongós napokra. Tornyos Enikő enteriőr stylist tippjei segítenek ebben.

Dekoráld ki a bejárati ajtót!

Ha szeretsz díszíteni, az évszakváltás remek lehetőséget nyújt arra, hogy igazán kellemes hangulatban fogadd a hozzád érkezőket. Helyezz a bejárati ajtóra egy kis kopogtatót - ez lehet akár egy szárított vagy selyemvirágokkal feldíszített hímzőkeret, színes falevelekkel kiegészítve. A kompozíciót szőlővessző fonatból is elkészítheted, kukoricával, szalmával, mini tökökkel felfrissítve. A zománcozott bádog kaspók szintén jól mutatnak, de a bordóra vagy lilára festett tökök is vidámmá varázsolják az ajtó előtti teret.

Forrás: Shutterstock

Trükkös tükrök

Sokan alábecsülik a tükrök szerepét a lakberendezés világában, pedig optikailag növelik a tereket, ráadásul megsokszorozzák a fényt. Ezt a remek dizájnelemet érdemes az ablak közelében elhelyezned - így a tükörnek köszönhetően még több természetes fény áramolhat be otthonodba. Kis szobában a megfelelően elhelyezett tükör tágasabb hatást kelt, ami vizuálisan növeli a térérzetet, így a helyiség nagyobbnak, világosabbnak fog tűnni.

Csempéssz pozitív energiát a lakásba!

Kis kreativitással - és némi anyagi ráfordítással - még több fényt tudsz bevinni a lakásba, amire a hidegebb hónapokban különösen nagy szükséged lehet. Válassz az ablakaidra világosabb, levegősebb textúrájú függönyöket, a "kuckózásokhoz" pedig az ősz színeivel megegyező párnákat, plédeket, takarókat. A különböző struktúrák játékával (például matt és fényes felületek váltogatásával) pedig még meghittebbé teheted a lakást.

Forrás: Shutterstock

Fények játéka

Az őszi-téli szezonban valószínűleg te is ritkábban mozdulsz ki - hiszen sötét és hideg van odakint - emiatt nagyon fontos, hogy harmonikusan érezd magad a saját életteredben. A természetes fény hiányát úgy tudod pótolni, ha minél erősebb égőket használsz - vagy LED füzéreket, hangulatlámpákat helyezel el a lakás frekventáltabb pontjain. Nagyon kellemes, békés atmoszférát lehet teremteni gyertyákkal is. Ha van kedved és időd, akkor készíts néhányat saját kezűleg - ehhez minden kelléket beszerezhetsz a hobbiboltokban.

Színezd újra!

Az étkezőasztal textilekkel való "színezése" nagyban hozzásegíthet a könnyedebb hangulat eléréséhez. Ilyenkor érdemes egy kicsivel több időt szánnod az étkezések hangulati elemeire, az asztaldíszekre. Egy melegséget árasztó terítőt, futót, alátétet akár pár száz forintért meg tudsz venni, és máris jobb hangulatban telik a vacsora.

Forrás: Shutterstock

Ősszel is lehet virágos az erkélyed!

Egy szépen feldíszített balkon vagy terasz nemcsak a szemet, de a lelket is gyönyörködteti. Az ősz egyik nagy favoritja a tök, amiből csodás dekorációkat kreálhatsz, levelekkel, tobozokkal, vadgesztenyével megspékelve. Az erkélykorlátra ilyenkor is érdemes növényeket (például csarabot, erikát) ültetned, hiszen még hosszú hónapokig gyönyörködhetsz bennük.

+1 tipp

Fess át egy bútort vagy egy fiókot azzal a terápiás céllal, hogy - ha téliesebbre fordul az időjárás - emlékeztessen az élet szép dolgaira! Ha pedig nem tetszik a végeredmény, mindig javíthatsz valamit rajta... És pont ez a jó benne.

Forrás: Shutterstock
Őszi túlélőtippek - Utálom az őszt jeligérehttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20171024-osz-tulelo-utalom-hideg-furdo-jelige-tippek-baranyai-kata.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.