Magyarország belföld látnivalók különleges kirándulás utazás Fehérvári Varga Judit tippek
Nagyon szeretek utazni, és szerencsés vagyok, mert sokfelé jártam már külföldön. Ám pár éve elkezdtem felfedezni Magyarországot is - mert hazánkban is rengeteg olyan hely van, amit érdemes megnézni.

Ráadásul ezek közül nagyon sok egy nap alatt elérhető Budapestről, így még szállásra sem kell költeni. Összegyűjtöttem nektek pár személyes kedvencemet. Hogy mitől különlegesek? Attól, hogy mindegyik olyan, mintha nem is Magyarországon lenne. Ismerd meg Anglia, Toszkána, Hollandia, Oroszország és a Maldív-szigetek magyar hasonmásait!

1. Martonvásári Brunszvik-kastély

Az épületben járva olyan érzésed támad, mintha a Tudor-kori Angliában lennél. Szerintem varázslatos. Még Beethoven is járt itt, a kastélyban meg is található az emlékmúzeuma. Ha esetleg nem akarsz bemenni, akkor is megéri egy nagy sétát tenni hazánk egyik legszebb kastélyparkjában.

Forrás: Fehérvári - Varga Judit saját képe

2. Alcsúti arborétum (Alcsútdoboz)

A 40 hektárnyi területen számos különleges növényt láthatsz, és bármelyik évszakban mész is oda, egy élmény. Én hóvirág nyíláskor és ősszel jártam ott, és mindkét alkalommal teljesen más látvány fogadott. A természetvédelmi területen hatalmas sétát tehetsz, garantáltan kikapcsol majd, hogy megszabadulsz a városi zajoktól.

Egy-két megmaradt épület is található a területen (itt volt Magyarország egyik legszebb klasszicista kastélya, de sajnos leégett), egyes részei pedig olyanok egy kicsit, mintha Toszkánában járnál. (Nekem legalábbis sikerült ilyen fotót csinálnom az egykori Habsburg-kastély félig megmaradt főhomlokzata mellett.)

Forrás: Fehérvári - Varga Judit saját képe

3. Szélmalmok Tésen

Ha azt hiszed, csak Hollandiában láthatsz szép szélmalmokat, nagyon tévedsz. Tésen kettő is épen maradt, ráadásul belülről is megnézhetőek. Szóval, ne lepődj meg, ha egy óriási kulcsot nyomnak a kezedbe, amivel te magad nyithatod ki a malmokat! :-)

Forrás: Fehérvári - Varga Judit saját képe

4. Kupolás kerektemplom

Ha már Tésig autóztok, érdemes Ösküt is útba ejteni, mert itt még egy különleges dolgot láthatsz: a kerektemplomot, ami kicsit az orosz hagymakupolás templomokhoz hasonlít. Nagyon érdekes látványosság. Sajnos én bent nem jártam, de kívülről is megéri megnézni.

Forrás: Fehérvári - Varga Judit saját képe

5. A vízen lebegő falu

Ha tetszenek neked a Maldív-szigetek vízre épített kunyhói, de nincs pénzed eljutni oda, akkor menj helyette a Bokodi-tóhoz! Itt is láthatsz cölöpökre épült házikókat, amelyekhez hosszú, fapallókból álló stég vezet. Ez a Maldív-szigetek magyar kistestvére - még ha nincs is pálmafa vagy fehér homok, mindenképpen szép és különleges látvány.

Forrás: Fehérvári - Varga Judit saját képe

Használd ki a nyarat, és keresd fel a fenti helyeket! Jó kirándulást!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Fehérvári - Varga Judit saját képe

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.